Ahmet Savaşan: Deprem, Kıbrıs Türk halkı ile Türk halkının ne kadar iç içe olduğunu gösterdi

9
Ahmet Savaşan
reklam alani

UBP Milletvekili Ahmet Savaşan, Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği’nde açılan taziye defterini imzaladı. Savaşan taziye mesajında, “Deprem, Kıbrıs Türk halkı ile Türk halkının ne kadar iç içe olduğunu gösterdi” ifadelerini kullandı.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ahmet Savaşan, Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği’nde açılan taziye defterini imzaladı.

“ŞAMPİYON SPORCULARIMIZ, BU HALK AYAKTA DURDUKÇA YAŞAMAYA DEVAM EDECEKLERDİR”

Kıbrıs Türk halkı ile Türk halkının ne kadar iç içe oldukları, sevinçte olduğu gibi kederde de bütünleştikleri; sadece duygusal anlamda değil ekonomik ve sosyal olarak da birlikte yaşamakta olduklarının bu deprem felaketi nedeniyle bir kez daha görüldüğüne işaret eden UBP Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan, Türkiye’de yaşanan büyük depremin, Kıbrıs Türk halkını da derinden yaraladığına vurgu yaptı. Savaşan, “Bu deprem çok sevdiğimiz çocuklarımızı ve bazı vatandaşlarımızı da aramızdan aldı, götürdü. Onların anılarını yaşatmak hepimizin boynunun borcudur. Şampiyon sporcularımız, bu halk ayakta durdukça yaşamaya devam edeceklerdir” ifadelerini kullandı.

Ahmet Savaşan, taziye defterine şunları yazdı:

“Türkiye’yi sarsan büyük depremde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilerim. Hepimizin başı sağ olsun. Kıbrıs Türk halkı ile Türk halkının ne kadar iç içe oldukları, sevinçte olduğu gibi kederde de bütünleştikleri; sadece duygusal anlamda değil ekonomik ve sosyal olarak da birlikte yaşamakta oldukları bu deprem felaketi nedeniyle bir kez daha görüldü. Biz biriz; bir bütünün ayrılmaz parçalarıyız.

Türkiye’mizde yaşanan büyük deprem, Kıbrıs Türk halkını da derinden yaralarken, çok sevdiğimiz çocuklarımızı ve bazı vatandaşlarımızı da aramızdan aldı, götürdü. Onların anılarını yaşatmak hepimizin boynunun borcudur. Şampiyon sporcularımız, bu halk ayakta durdukça yaşamaya devam edeceklerdir.

Acılarımızı yaşamaya devam ederken depremzedeleri en iyi koşullarla hayata döndürmek; bundan sonraki afetlerin yıkıcılığını asgariye indirmek için çalışmak boynumuzun borcudur. Kıbrıs Türk halkı bundan sonraki yaşam mücadelesinde de depremzedelerin ve Türk halkının yanında olmaya devam edecektir.

Kederimiz ortaktır; başarılarımız da ortak olacaktır. Depremlere karşı daha dirençli olacak; yaşamın zorluklarını birlikte aşacağız. Birlikteliğimizi koruyacak; çok çalışacak ve başaracağız.”

Paylaş