Şifa Çolakoğlu: Bilimden uzak imar değişikliklerine sonuna kadar karşı duracağız

10
Şifa Çolakoğlu
reklam alani

CTP Milletvekili Şifa Çolakoğlu, ülkede yapılacak bilimden uzak imar değişikliklerine sonuna kadar karşı duracaklarını kaydetti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Milletvekili Şifa Çolakoğlu, Meclis Genel Kurulu’nda “6 Şubat Sonrası” konulu güncel konuşma yaptı.

Çolakoğlu, 6 Şubat’ın Kıbrıs Türk halkı ve Gazimağusa halkının dönüm noktası olduğunu, çok büyük bir ailenin acısı olduğunu ifade etti, “Gazimağusa için savaş dönemi sonrası en büyük yıkım, en büyük acı olduğunu” vurguladı.

Çolakoğlu, yaşamlara mal olan bina ile ilgili sürecin yakından takipçisi olacaklarını ifade ederek, ülkede yapılacak bilimden uzak imar değişikliklerine sonuna kadar karşı duracaklarını kaydetti, okullarda, sağlık binalarında güven, ülkede insana çevreye saygı içinde bir yapılaşma istediklerini söyledi.

Çolakoğlu, olan bitenden, yaşananlardan ders çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Çolakoğlu, ülkede afetlere yönelik eğitimlere de önem verilmesi gerektiğini ifade ederek, toplumda afetlere karşı bir bilinç olmadığını veya ne yapacağını bilmediğine işaret etti, geç kalınmadan bu bilincin yerleşmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini kaydetti.

Çolakoğlu, bu acıda Türkiye ile ortak olduklarını belirterek, arama kurtarma çalışmalarına katılan herkese teşekkür etti, ailelere başsağlığı diledi.

Paylaş