Azerbaycan Dostluk Cemiyeti Orhan Hasanoğlu: “Azerbaycan dışında Türk devletleri KKTC için bir çalışma içinde değil”

15
Azerbaycan Dostluk Cemiyeti Orhan Hasanoğlu
reklam alani

Azerbaycan Dostluk Cemiyeti Orhan Hasanoğlu, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na girmesinin önemini vurgulayarak ilginç bir sitemde bulundu: “Azerbaycan dışında Türk devletleri KKTC için bir çalışma içinde değil, benim gözlemim bu.”

Azerbaycan Dostluk Cemiyeti Orhan Hasanoğlu, “Azerbaycan dışında Türk devletleri KKTC için bir çalışma içinde değil” dedi ve KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na girerek uluslararası bir koruma kalkanı altına girdiğini anlattı.

Katıldığı tv programında konuşan Orhan Hasanoğlu, “KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na girmesine Aliyev iştiraki ve diğer devletleri Sayın Erdoğan ile birlikte iknası ile gözlemci üye oldu. Olduktan sonra Türk Devletleri’nin KKTC ile yapacağı çalışmalar bu şemsiye altına girmiş oldu.. Ulusları anlamda bir kalkan oluşturmuş oldu. 2023’e girerken Türkye’nin 100. yılı…

Azerbaycan ile KKTC’nin bir ilişkisi zaten var.. Bugüne değin 29 vekil, bizim imkânlarımızla KKTC’ye geldiler bugüne kadar; karşılıklı çok ciddi çalışmalar var. Ama diğer Türk devletlerinden bir çalışma olduğuna şahit olmadım doğrusu.”

Paylaş