İktisatbank’ın piyasa analizi: Kıbrıs çok savaş yaşadı ama böyle acı görmedi #melekler takımı

8
melekler takım
reklam alani

İktisatbank, 20 Şubat 2023’e ilişkin ilişkin piyasa analiz raporunu yayımladı. Raporda, “Kıbrıs çok savaş yaşadı ama böyle acı görmedi #melekler takımı” ifadelerine yer verildi.

İktisatbank’ın 20 Şubat 2023’e ilişkin Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu şu şekilde:

Günlerdir tek kelime yazacak gücü kendimde bulmadım. Denedim ama olmadı. Ada çok küçük ama bu acı bize çok büyük geldi. Adıyaman’a spor müsabakası için giden Gazimağusa Türk Maarif Koleji ortaokul voleybol takımımız -bizim 35 çocuğumuz- İsias Otel enkazı altında kalarak adayı yasa boğdu. Enkaz, sadece çocuklarımızı almadı, bir jenerasyonu, Kıbrıs Türkünün umudunu, hatta dünyanın değişimine katkı sağlayabilecek en değerli insan kaynağını da bizden aldı. Başımız sağ olsun! Not düşelim ki, Kıbrıs Türklerinin adalet haykırışı Twitter ortamında her akşam #isias hashtag ile KKTC saati ile 19.00’da (TSi 20.00) devam ediyor. Adalet yerini bulana kadar da devam edecek!

Başka çocuklar ölmesin, masum insanlar hayatlarını kaybetmesin, bir ömür boyu ev sahibi olmak için çalışan insanların hayalleri başlarına yıkılmasın diye tüm sorumluların yargılanması gerekiyor. Fay hatları üzerinde şehirleşmeye ve yapılaşmaya izin verenleri, kuralları hiçe sayarak yapı yapanlardan daha da basit bir anlatımla, ucu nereye ve kime varırsa varsın peşlerinden gitmek gerekiyor ki adalet tecelli edebilsin.

Hem KKTC’de hem de Türkiye’de senelerdir inşaat ekonominin büyüme lokomotifi. Yıllardır adeta bir şantiye sahasına andıran koca koca yapıların gölgesinde yaşıyoruz. Lakin, gelinen noktada bilim ve ilim ekseninden saparak konuyu halen daha “kader” gibi söylemlerle basitleştirirsek, sonuç da maalesef ortadadır. Hem jeopolitik, hem jeostratejik hem de jeolojik olarak zor bir coğrafyada yaşasak da, coğrafyayı kader olmaktan çıkarabiliriz! Duanın bir strateji olmadığın acı bir şekilde tecrübe ediyoruz. Doğa, 1999 Gölcük Depremi’nden sonra bize 23 sene tanımış! Gelinen noktada projelerini ve yapıların güvenliğini tartışıyorsak buradaki sorun kadercilik değil ahlakidir! Hatta, en büyük fay hattının jeolojik değil sosyolojiktir olduğu da iddia edebilir!

Paylaş