Filiz Besim: Ülkeye gelen depremzedeleri sağlık kontrolünden geçirmeliyiz

7
Filiz Besim
reklam alani

CTP Milletvekili Filiz Besim, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrasında ülkeye gelecek olan depremzedelerin sağlık kontrolünden geçirilmesi gerektiğine işaret ederek, “Fiziksel ve psikolojik travmalar ya da oluşabilecek herhangi bir bulaşıcı hastalık yönünden Sağlık Bakanlığı bu insanları muayeneden geçirmelidir.” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet tarihinin en fazla can kaybının yaşandığı Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde 11’inci güne girildi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Filiz Besim, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

“YÜREĞİMİZ KAN AĞLIYOR”

Filiz Besim, yaşadığımız coğrafyada büyük bir felaket yaşandığını belirterek, “Çocuklarımız, şampiyonlarımız, diğer hayatını kaybeden Kıbrıslı kardeşlerimiz, Türkiyeli kardeşlerimiz ve Suriyeli kardeşlerimiz için yüreğimiz kan ağlıyor.” dedi.

“HER BÖLGEDE AYRI SAĞLIK EKİPLERİ KURULMALI”

Besim, Türkiye’deki deprem felaketi mağdurlarından birçok vatandaşın ülkeye geldiğini kaydederek, “Kardeşlerimiz bizim misafirimizdir ve başımızın üzerinde yerleri vardır. Ancak bu insanların ilk girişte ciddi bir sağlık kontrolünden ve planlamasından geçmeleri çok önemlidir. Fiziksel ve psikolojik travmalar ya da oluşabilecek herhangi bir bulaşıcı hastalık yönünden Sağlık Bakanlığı bu insanları muayeneden geçirmelidir.

Bu amaçla her bölgede ayrı sağlık ekipleri kurulmalı ve bu acılı insanlar hem sağlık anlamında kayıt altına alınmalı hem de burada kalacakları süre için sağlık alt yapımız planlanmalıdır.” açıklamasında bulundu.

Paylaş