Belçika’nın Hatay’da kuracağı sahra hastanesinin sağlık ekibi yola çıktı

2
Belçika
reklam alani

Belçika’nın, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde kuracağı sahra hastanesi için doktorlar, hemşireler ve diğer tıbbi personelden oluşan ekip başkent Brüksel’den hareket etti.

60 kişilik ekip, başkent Brüksel’deki Melsbroek Askeri Havaalanı’ndan Adana’daki İncirlik Hava Üssü’ne doğru yola çıktı.

Ekibin uğurlanmasına Belçika Sağlık Bakanı Frank Vanderbroucke ve Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal eşlik etti.

Vanderbroucke ve Uysal bu sırada istişarelerde bulundu.

Belçika Sağlık Bakanı Frank Vanderbroucke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orta büyüklükte olacak hastanenin günde 100 kadar hastayı tedavi edebilecek ve 20 hastanın gecelemesini sağlayacak kapasitede olduğunu söyledi.

Hastanenin, ameliyathane, doğum bölümü, klinik laboratuvar ve radyoloji gibi birçok kısımdan oluşacağını belirten Vanderbroucke, hastanenin 16 Şubat itibarıyla faaliyete geçmesinin planlandığını dile getirdi.

Büyükelçi Uysal teşekkür etti

Büyükelçi Uysal ise depremin hemen ardından Belçika hükümetiyle temasa geçtiklerini ve yapılan istişareler sonucu deprem bölgesine bir sahra hastanesi kurulmasına karar verildiğini söyledi.

Uysal, “Belçika hükümeti, yardım elini uzatmıştır, felaket bölgesine şu anda çok ihtiyacımız olan bir hizmeti götürmektedir. Belçika hükümetinin yardımı çok yerinde ve anlamlıdır. Dayanışmalarından ve bize gösterdikleri bu yakınlıktan dolayı kendilerine bu vesileyle tekrar teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

Ekipte Türk asıllı personel

Sahra hastanesinde görev yapacak ekipte Türk asıllı personel de bulunuyor.

Türk asıllı Belçika vatandaşı doktorlardan medikal onkolog Prof. Dr. Sevilay Altıntaş, ekipte yer aldığı için duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Altıntaş, “İnşallah ülkeme bir şekilde faydalı olmaya çalışacağım. Sizler de bizler için duacı olun. Bu kadar insan seferber olduk. Allah’ın izniyle güzel görevler yapıp döneceğiz.” diye konuştu.

Belçikalı ve uluslararası basın, sağlık ekibini Airbus A400M tipi askeri nakliye uçağının uğurlanmasına büyük ilgi gösterdi.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesine kurulacak hastane için Brüksel’den İncirlik’e toplam 7 kargo uçağı gönderilmiş oldu. Sahra hastanesi için gerekli malzemeler ve kurulumu yapacak 43 kişilik ekip 11 Şubat’ta yola çıkmıştı.

Paylaş