Akın Manga: Okulların, sağlık merkezlerinin ve kamu binalarının acilen gözden geçirilmesi gerekiyor

4
Memur-Sen Başkanı Akın Manga
reklam alani

MEMUR-SEN Başkanı Akın Manga, Türkiye’de meydana gelen ve büyük kayıplara neden olan depremden ders çıkarılması gerektiğine vurgu yaptı; “Okulların, sağlık merkezlerinin ve kamu binalarının acilen gözden geçirilmesi gerekiyor” dedi.

Kıbrıs Türk Memur Sendikası (MEMUR-SEN) Başkanı Akın Manga, Türkiye’de meydana gelen ve ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen deprem sonrası bir yazılı açıklama yaptı.

Manga, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin, Türkiye’de büyük yıkımlara neden olduğu belirtilirken, “Can ve mal kayıplarının büyüklüğü yüreklerimizi dağladı” dedi.

“HAYATINI KAYBEDENLERE ALLAH’TAN RAHMET, YARALILARA İSE ACİL ŞİFALAR DİLERİZ”

Manga konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Adıyaman’da kaybettiğimiz genç öğrencilerimiz, velileri ve öğretmenleri ile tedavi amaçlı Hatay’da bulunan ve vefat etmiş vatandaşlarımızın sayısının 48’e ulaşmış olması, KKTC halkında çok büyük acılara neden oldu.

Ana vatanımız ve KKTC devletinde hayatını kaybedenlere tanrıdan rahmet, yaslı ailelere başsağlığı ve metanet, tüm yaralılara acil şifalar dileriz.”

“BU ACILARDAN DERS ÇIKARMAK ZORUNDAYIZ”

KKTC’nin de deprem kuşağında bir yer olduğunu, bu hususun uzmanlar tarafından da dile getirildiğini kaydeden Manga, “Bu nedenle, acılardan ders çıkarmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

MEMUR-SEN Başkanı Akın Manga, deprem felaketine yönelik alınması gereken önlemlerle hükümete önerilerde bulundu.

“OKULLARIN, SAĞLIK MERKEZLERİNİN VE KAMU BİNALARININ ACİLEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ GEREKİYOR”

Öncelikle, okulların, sağlık merkezlerinin ve kamu binaları acilen gözden geçirilmesi gerektiğine vurgu yapan Manga, “Depreme dayanıklılık durumları değerlendirilerek, gerekli tedbirler alınmalıdır” diye konuştu.

Manga, okullarda eğitim müfredatlarına depremle ilgili bilgilendirici hususların da dahil edilmesi gerektiğini söyleyerek, “KKTC’nin depreme hazırlık ve alınacak önlemler konusunda, ilgili paydaş örgütlerle planlama yapması için gerekli önlemlerin ivedilikle alınması gereğine inanıyoruz” dedi.

Paylaş