Mehmet Aktunç: Uzman mühendisleri binaya getirip gerekli testleri yaptırdık

8
Mehmet Aktunç
reklam alani

KKTC’nin tanındık simalarından Mehmet Aktunç, çocukluğunda yaşadığı ve ailesinin hala içerisinde bulunduğu bina için ‘dayanım testi’ çalışmalarına başladıklarını söyleyerek, “Uzman mühendisleri binaya getirip gerekli testleri yaptırdık” dedi.

KKTC’nin tanındık simalarından Mehmet Aktunç, sosyal medya hesabından “Erteleme, geciktirme, bilime güven” başlığıyla yaptığı paylaşımda, çocukluğunda yaşadığı ve ailesinin hala içerisinde bulunduğu bina için ‘dayanım testi’ çalışmalarına başladıklarını ifade etti. Aktunç, ihtiyaç duyulması halinde binanın dayanıklı hale getirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını da kaydetti.

Aktunç, bir teknik eleman olarak KKTC‘de özellikle 2000 yılı öncesi binaların ciddi sıkıntılı olabileceğini düşündüğünü, zamanında kum ve çakılın denizden çıkarılıp yıkandığını ve öyle beton üretildiğini aynı zamanda da betonun elde yoğurulduğunu ifade etti.

“UZMAN MÜHENDİSLERİ BİNAYA GETİRİP GEREKLİ TESTLERİ YAPTIRDIK”

“Doğup büyüdüğüm, evlenene kadar yaşadığım Dereboyu’ndaki hala ailemin yaşadığı apartmana Kıbrıs Türk İnşaat Mühendisler Odası laboratuvarından karot alınmak suretiyle beton dayanım testi yapılacak” diyen Aktunç, özel makine ile röntgen çekilerek demir dayanımı kontrolü için bedelini ödeyerek uzman mühendisleri de binaya getirip gerekli testleri yaptıklarını belirtti.

İHTİYAÇ DUYULMASI HALİNDE GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Aktunç, sonuçların çıkmasına müteakip inşaat mühendisi Akın Aktunç ve Salim Piyale ile artısını eksisini hesaplayıp değerlendirmeleri yapıp ihtiyaç duyulması halinde gereğini yapacaklarını dile getirdi.

“BİLİM’E GÜVENMEK KIBRIS’TAKİ BÜYÜK BİR DEPREME KARŞI, İNSANLARIMIZI KORUMAK AMAÇLI ÇOK DOĞRU OLACAKTIR”

KKTC’de 2000 yılı öncesi özellikle yüksek katlı binaların işinde uzman inşaat mühendisleri ve İnşaat mühendisleri odası ile bu testlerin yapılması gerektiğni kaydeden Aktunç, “Bilim’e güvenmek Kıbrıs’taki büyük bir depreme karşı ailemizi, insanlarımızı korumak amaçlı çok doğru olacaktır” dedi.

“BU ACI BU KÜÇÜK MEMLEKETE ÇOK BÜYÜK”

Bu vesile ile bir kez daha ülke olarak çok üzgün olunduğunu, bu acının bu küçük memlekete çok büyük olduğunu ifade eden Aktunç, “Arkadaşlarımızın, abilerimizin evlatlarını meleklerimizi cennete uğurladık, başımız sağolsun, mekanları cennet olsun … Onlar bizim meleklerimiz olarak hep yaşayacaklardır” dedi.

Paylaş