Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, Adıyaman’daki insani yardım faaliyetlerini sürüdürüyor

2
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı
reklam alani

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, Türkiye’nin Adıyaman ilinde etkili olan depremler sonrası bölgedeki çalışmalarını sürdüğü açıklandı.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, Türkiye’de 06 Şubat 2023 (Pazartesi) tarihinde meydana gelen büyük deprem felaketi sonrasında oluşan geniş çaplı hasar ve buna bağlı olarak enkaz altında kalan çok sayıda kişinin kurtarılmasına yönelik çalışmalarına zaman kaybetmeksizin başladığı ifade edildi.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın, afetin boyutu göz önüne alarak, alarm durumuna geçtiği, personel, araç ve teçhizatın süratle hazırlanarak kısa süre içerisinde gerekli sevkiyatlara başlandığı kaydedildi.

Yapılan açıklamada, “Deprem bölgelerinde ekiplerimiz zaman mevhumu gözetmeksizin 7/24 saat esasıyla arama kurtarma faaliyetlerini sürdürmüştür.

Depremin yoğun şekilde etkilerinin yaşandığı Adıyaman’da görev yapan iki ekibimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne dönüş yapmıştır. Bir ekibimiz halen Adıyaman’da AFAD ile koordinasyon ve iş birliği içerisinde giyim, yiyecek ve barınma ihtiyaçlarına yönelik insani yardım faaliyetlerine devam etmektedir” denildi.

Paylaş