Örgütler, Din İşleri Başkanlığı önünde!

6
Örgütler
reklam alani

Din İşleri Dairesi Başkanı Ahmet Ünsal’ın infial yaratan sözlerinin ardından eylemler devam ediyor. Kadın örgütleri “Sen de gel” sloganıyla Din İşleri Başkanlığı önünde saat 16.30 itibariyle eylem yapıyor. Çeşitli sloganların atıldığı eylemde, kadınlar ellerindeki dövizler ve pankartlarla eyleme katıldı.

Din İşleri Dairesi Başkanı Ahmet Ünsal’ın infial yaratan sözlerinin ardından eylemler devam ediyor.

Kadın örgütleri “Sen de gel” sloganıyla Din İşleri Dairesi Başkanlığı önünde saat 16.30 itibariyle eylem yapıyor. Eylemde, “Kıbrıs’ta yobaz istemiyoruz”, erkek şiddetini durduracağız”, “Ünsal evine Kıbrıs senin neyine”, “Kıbrıs’ta tarikat istemiyoruz” sloganları atılıyor. 

Ortak basın açıklaması öncesinde kısa bir konuşma yapan CTP Kadın Örgütü Başkanı, Milletvekili Doğuş Derya, karanlık günlerden geçildiğine işaret ederek hükümetin maalesef 2 haftadır yapılan açıklamalara karşın Türkiye’den atanan Ahmet Ünsal’ın görevden alınması için tek bir adım atmadığının altını çizdi. 

Okunan ortak basın açıklamasında, Ahmet Ünsal’ın yasaları yok sayarak ortaya gerici faaliyetler koyduğu ifade edildi. Ayrımcı faaliyetlere sessiz kalınmasının kabul edilemez olduğu vurgulanırken, dayatılan muhafazakârlık anlayışına “dur demek” için mücadeleye devam edileceği belirtildi. Ünsal’ın görevden alınması ve istisnai vatandaşlığının da iptal edilmesi gerektiğinin kaydedildiği açıklamada, din dersi kitaplarının farklı inançları içermesi gerektiği ifade edildi. 

Paylaş