Metehan Sınır Kapısı’nda tasarruflarında uyuşturucu madde ile yakalanan şahıslar mahkemeye çıkarıldı

15
Metehan Sınır Kapısı
reklam alani

Kıbrıs’ın güneyinden kuzeyine araçla geçiş yapan ve tasarruflarında uyuşturucu ile yakalanan zanlılar Kemal Saraç ve Beyza Emirzade tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldılar. Mahkeme, zanlıların soruşturma kapsamında 3 gün tutuklu kalmalarına karar verdi.

Metehan Sınır Kapısı’nda aracında uyuşturucu madde tespit edilen zanlılar Kemal Saraç ve Beyza Emirzade tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Ozan Özder, olguları aktardı. Polis, dün Narkotik ve Kaçakçılık Önleme Müdürlüğü ekibi tarafından düzenlenen ‘Kilit Operasyonu’nda Kıbrıs’ın güneyinden MY 551 plakalı araçla giriş yapan Kemal Saraç ve araçta yolcu olarak bulunan zanlı Beyza Emirzade’nin tasarrufunda 100 gram kokain olduğuna inanılan uyuşturucu maddenin bulunarak emare alındığını belirtti.

“KEMAL SARAÇ’IN EVİNDE TABANCA, MERMİ, HİNTKENEVİRİ BULUNDU”

Polis, zanlı Kemal Saraç’ın ikametgahında mahkeme emriyle yapılan aramada Glock Marka tabanca, 55 adet canlı mermi, toplam 348 gram ağırlığında hintkeneviri, 16 gram kokain, 55 adet boş küçük çıtçıtlı poşet, öğütücü ve hassas terazinin bulunarak emare alındığını anlattı.

“EMİRZADE’NİN EVİNDE KANUNSUZ HERHANGİ BİR ŞEY BULUNMADI”

Polis, zanlı 2 Beyza Emirzade’nin evinde kanunsuz herhangi bir şey tespit edilmediğini belirtti.

Polis, zanlı Kemal Saraç’ın Aralık 2022 ayında Kıbrıs’ın güneyinde aranan bir şahıstan aldığı uyuşturucu maddeler, tabanca ve canlı mermileri ithal ettiğini anlattı.

3 GÜN TUTUKLU KALACAKLAR

Polis, emarelerin incelenmesi gerektiğini, zanlı Kemal Saraç’ın ifadesinin teyit edilmesi gerektiğini belirterek, zanlıların 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker, zanlıların 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Paylaş