Avukat Aslı Murat: Cinsel dokunulmazlık, cinsel sağlık gibi eğitimler müfredata zorunlu ders olarak eklenmeli

5
Avukat Aslı Murat
reklam alani

Kıbrıs Türk Barolar Birliği İnsan Hakları Komitesi Başkanı Avukat Aslı Murat, çocukların haklarını ve bedenlerini korumayı öğrenmesi gerektiğinin altını çizerek, “Cinsel dokunulmazlık, cinsel sağlık gibi eğitimler müfredata zorunlu ders olarak eklenmeli” dedi.

Avukat Aslı Murat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çocuk hakları ile ilgili neler yapılması gerektiğini değerlendirdi.

Murat, “Çocuklara yönelik cinsel taciz ve cinsel saldırı (istismar) suçlarının daha sık gündemimize gelmesi, söz konusu suçlardaki artışa değil daha kolay ortaya çıktığına işaret eder” dedi.

“ÇOCUKLAR HAKLARINI VE BEDENLERİNİ KORUMAYI ÖĞRENMELİ”

Yıllardır söylemekten dillerinde tüy bittiğini ifade eden Murat, çocukların haklarını ve bedenlerini korumayı öğrenmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Ancak o zaman kendilerini korumaları ve başlarına bir şey gelirse şikayet edebilmeleri gerektiğinin farkına varabilirler” diyen Murat, bunun da ancak okullarda gereken eğitimlerin verilmesi ile sağlanabileceğini ifade etti.

“CİNSEL DOKUNULMAZLIK, CİNSEL SAĞLIK GİBİ EĞİTİMLER MÜFREDATA ZORUNLU DERS OLARAK EKLENMELİ”

Vakit kaybetmeden çocuk hakları , cinsel dokunulmazlık, cinsel sağlık gibi eğitimlerin müfredata zorunlu ders olarak eklenmesi gerektiğini dile getiren Murat, “Köhneleşmiş zihniyetle devam edilirse, çocukları ve doğal olarak geleceği güçlendirmek mümkün olmayacak” dedi.

Paylaş