CTP’li Salahi Şahiner: “Eğitim bütçesi, Nazım Çavuşoğlu’nun ayağını kaydırma bütçesi…”

11
Salahi Şahiner
reklam alani

CTP Milletvekili Salahi Şahiner, “Bu bütçe ilgili bakanın ayağını kaydırma bütçesidir” iddiasında bulundu.

Meclis Genel Kurulu’nun toplantısı devam ediyor…

Eğitim bütçesi görüşülüyor…

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner, eğitim bütçesi ile ilgili eleştiri konuşmasında ilgili bütçenin sorunlara çare ve çözüm içermediğini söyledi.

Salahi Şahiner, “bu bütçe ilgili bakanın ayağını kaydırma bütçesidir” iddiasında bulundu.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Salahi Şahiner “Bu bütçe ilgili (eğitim) bakanın ayağını kaydırma bütçesidir… Bütçede sorunların çözülmesi için kaynak bellidir. Durumu idare bütçesi… Yıllardır bu kürsüden konuşulan başlıklar sorunlar ki tam gün eğitim bunların başında… Bunlarla ilgili çalışma, kaynak yok. Altyapı eksiklikleri hakeza… Ülke ekonomisinin zor günlerden geçeceğini bütçeye baktığımızda görebiliyoruz. Bu Eğitim bakanlığı’na layık görülen bütçe bu…” ifadelerini kullandı.

Şahiner, bu yılın ekonomik olarak çok zor geçeceğini de söyleyerek, Türkiye’deki ekonomik değerlendirmelere değindi.

Salahi Şahiner, öğretmen eksikliğiyle ilgili konuşarak, belediye seçimlerinde UBP adaylarının insanlara ‘ben geçici öğretmen olarak atanmanız için bakanla konuşurum’ sözü verdiğini savundu.

Eğitim sisteminin güncellenmesi gerektiğini de söyleyen Şahiner, bu sistemle Z kuşağına eğitim verilemeyeceğini ifade etti.

CTP Milletvekili Salahi Şahiner, meslek liselerinden mezun olacakların iş hayatına dahil olabilmesi için bir plan olduğunu belirterek, bunun hayata geçirilmesinin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Şahiner, yükseköğrenimle ilgili de konuşarak, YÖDAK’la ilgili gereğinin yapılması gerektiğini, bu kurumla ilgili gündem getirilenlerin kabul edilemeyeceğini söyledi.

Salahi Şahiner, KKTC’deki yükseköğretimde çığır açacak bir çalışma yapıldığını ancak strateji ve eylem planıyla ilgili bu çalışmanın 3 yıldır sonlandırılmadığını, bütçede bunun için bir kalem de göremediğini söyledi.

Paylaş