Eşref Vaiz: Ersin Tatar bana ‘federasyona karşı olduğunu, iki devletli çözümü savunduğunu’ söyledi

7
Eşref Vaiz
reklam alani

Ülke siyasetinin tanınan isimlerinden Eşref Vaiz, Kıbrıs Postası TV’de katıldığı programda Kıbrıs sorunuyla ilgili söylediklerinin yanlış anlaşıldığını belirtti. Söylediklerinden “Cumhurbaşkanı Tatar’ın federasyonu savunduğu veya iki devletli politikasından vazgeçtiği” anlamının çıkarıldığını ve bunun yanlış olduğunu belirten Vaiz, “Ersin Tatar bana federasyona karşı olduğunu, iki devletli çözümü savunduğunu söyledi” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) çeşitli kademelerde hizmet eden ve ülke siyasetinin tanınan isimlerinden Eşref Vaiz, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Kaan Kutlay’ın hazırlayıp sunduğu ‘Siyasetin Ekonomisi’ adlı programda Kıbrıs sorunu ile ilgili yaptığı açıklamalara gelen tepkilerin ardından kişisel soyla medya hesabı üzerinden konuya açıklık getirdi.

‘Federasyon şu an için Kıbrıs’ta ütopyadır’ dediği için birçok kişinin rahatsız olduğunu belirten Vaiz, “Sayın Cumhurbaşkanı Tatar’la bir hafta önce bir kafede ayaküstü yaptığımız sohbetten de program içinde bahis ettim. Bu yanlış anlaşılmış ve kendileri rahatsız olup beni aramıştır” dedi.

Vaiz, program için konulara açıklık getirmesine ve yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmasına rağmen söylediklerini tekrardan düzeltme ihtiyacı duyduğunu kaydetti.

Yayında, Kıbrıs görüşmelerinin bir oyuna benzettiğini ve bu oyunun adına ‘kim masadan kalkmaz’ ismini verdiğini dile getiren Vaiz, konu şu şekilde açıklık getirdi:

“Onun için tarafların federasyona (şuan için) inanmamakla beraber masadan kalkmadığını, Sn. Tatar’ın da Annan Planı’na hayır demesine rağmen, federasyona inanmamasına rağmen, iki devletliği savunmasına rağmen masadan kalkamadığını söyledim.”

Vaiz, kendi söylediklerinden “Cumhurbaşkanı Tatar’ın federasyonu savunduğu veya iki devletli politikasından vazgeçtiği” anlamının çıkarılamayacağına vurgu yaparak, “Ersin Tatar ile sohbetimizde kendisi bana üstüne basa basa federasyona karşı olduğunu, iki devletli çözümü savunduğunu söyledi. Yanlış anlamaları bir kez daha düzeltir, tüm kamuoyuna duyururum” ifadelerini kullandı.

Paylaş