Memur-Sen: Asgari ücret günün koşullarına göre yeniden düzenlenmeli

15
Memur-Sen
reklam alani

Memur-Sen hükümete, Belediyeler Yasası, asgari ücret ve kamudaki eşitsizlikler konusunda çağrı yaptı. Yapılan açıklamada, asgari ücret günün koşullarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen) Genel Başkanı Akın Manga, Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Akın Manga, yaptığı açıklamada, yerel seçimlerle ilgili olarak iktidar ve muhalefetin oy kullanmayan vatandaşların gerekçelerini iyi tahlil etmesi gerektiğini ifade etti.

Seçimde siyasi adaylar olmasına rağmen halkın iradesinin kişilik, güven ve hizmete yönelik olarak tecelli ettiğini belirten Manga, “Bu nedenle kimse bu sonuçları, salt siyasi başarı veya başarısızlık olarak değerlendirmemelidir” dedi.

Manga, hükümete, Belediyeler Yasası’nın güncelleştirilmesi, asgari ücretin 2023 Ocak’ta geçerli olacak şekilde günün koşullarına göre yeniden düzenlenmesi, kamuda statü farklılıkları nedeniyle, aynı hizmeti veren geçici personel ile kadrolular arasında var olan hak ve menfaat farklılıklarının yasal düzenlemeyle giderilmesi çağrısında bulundu.

Paylaş