Başkasına ait karavanı sirkat edip, satan zanlıya ek tutukluluk

23
Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Soner Şaban, huzurda bulunan zanlı Murat Gören’in
reklam alani

Lefkoşa’da meydana gelen olayda, başkasına ait karavanı sirkat ederek, 35 bin TL karşılığında başkasına satan zanlı Murat Gören, soruşturma kapsamında 3 gün daha tutuklu kalacak.

“Sirkat” ve “Sahtekarlıkla Para Temini” suçlarından tutuklanan zanlı Murat Gören mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Soner Şaban, huzurda bulunan zanlı Murat Gören’in “Sirkat” ve “Sahtekarlıkla Para Temini” suçlarından methaldar olduğunu belirtti.

Polis, 21 Kasım 2022 tarihinde saat 16.30 saatlerinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin araç otoparkında park halinde bulunan Lefkoşa’da sakin İ.Ö.ye ait Cameo 550 GL model karavan zanlı Murat Gören tarafından sirkat edilip 35 bin TL karşılığında Girne’de sakin T.T.ye satmak suretiyle sahtekarlıkla para temin ettiğini belirtti.

Şaban, zanlı 23 Aralık 2022 tarihinde tespit edilerek derdest emir gereği tutuklandığını belirterek, aynı tarihte zanlı Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak mahkeme tarafından 3 gün ek tutukluluk emir verildiğini aktardı.

Polis, mesele ile ilgili olarak zanlının bir kâğıda bahse konu karavanı 35 bin TL karşılığında sattığına dair yazıp imza ettiği bir yazı tespit edilerek bahse konu kâğıt emare olarak zapt edildiğini söyledi.

Şaban, zanlıdan incelenmek üzere el yazı ve imza örneği alındığını ifade ederek, 24 Aralık 2022 tarihinde zanlının gönüllü bir ifade verdiğini, bazı iddialarda bulunduğunu ve iddialarının araştırılması gerektiğini belirtti.

Mesele ile ilgili tahkikatın devam etmekte olduğuna işaret eden Şaban, zanlının vermiş olduğu gönüllü ifadesinin teyit ve tekzibinin yapılması, aranmakta olan şahıs ve alınması gereken ifadeler olduğunu kaydetti.

Polis, zanlının serbest kalması halinde aranmakta olan şahsa ve alınması gereken ifadelere etki etme olasılığı kuvvetle muhtemel olduğundan zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker, zanlının 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Paylaş