Orkun Bozkurt: İki ay önce aldığım rapor, “prosedürlere uymadığı” gerekçesi ile geçersiz sayıldı

17
Orkun Bozkurt
reklam alani

Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu üyesi Orkun Bozkurt, henüz iki ay önce aldığı Sağlık Kurulu Raporu’na işaret ederek, “İki ay önce aldığım rapor, ‘prosedürlere uymadığı’ gerekçesi ile geçersiz sayıldı” dedi.

Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu üyesi Orkun Bozkurt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Memur: Yalnız… engelli kız: Gene ne var? Memur: Kaydın tamamlanabilmesi için, tüm işlemleri sıfırdan başlayarak yeniden yapmanız icap ediyor” repliğini paylaşarak engelli bireylerin bu sıkıntıları gerçek hayatta da yaşadığını belirtti.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu çatısı altında faaliyet gösteren Yetişkinler Atölyesi’nin Cem Aykut yönetmenliğinde sahnelenen ve iki sezon boyunca kapalı gişe oynayan “Karatahta” oyunundan paylaştığı bir diyaloga işaret eden Bozkurt, Özcezarlı ile yazdıkları bu oyunun ülkemizdeki engellerin birebir yaşanmış öykülerini anlattığını ifade etti.

“O KADAR OLDU, DAHASI DA OLUYOR”

Bozkurt, vatandaşın oyundaki diyalogları abartı bulduğuna ve ‘o kadar da olamaz’ dediklerine değinerek, “O kadar oldu, dahası da oluyor!” dedi.

“İKİ AY ÖNCE ALDIĞIM RAPOR, ‘PROSEDÜRLERE UYMADIĞI’ GEREKÇESİ İLE GEÇERSİZ SAYILDI”

Diyaloğu birebir şekilde ve yeniden yaşayan bir birey olduğunu dile getiren Bozkurt, henüz iki ay önce aldığı Sağlık Kurulu Raporu’nun, ‘prosedürlere uymuyor’ gerekçesi ile geçersiz sayıldığını belirtti.

“DEVLETE YARIM ASIRDIR ENGELLİ YAŞADIĞIMI BİR KEZ DAHA KANITLAMAM İSTENİYOR”

Bozkurt, yılbaşından beri tamamlamak için uğraştığı işlemleri, yeniden yapmak için bürokrasi batağına geri dönmesi gerektiğini söyleyerek “Ve devlete engelli doğduğumu, yarım asırdır engelli yaşadığımı ve hâlâ koşup zıplayamadığımı bir kez daha kanıtlamam isteniyor” ifadelerini kullandı.

Bugünün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olduğunu belirten Bozkurt, “Bugün cek’ler cak’lar (mu)cuk’lar havada uçuşacak, bir kez daha…” diyerek, paylaşılacak fotoğraflardan ve söylenecek ‘yanınızdayız, sizi çok seviyoruz’ gibi kelimelerin de bir kez daha tekrarlanacağından bahsetti.

Orkun Bozkurt paylaşımına şu sözlerle devam etti:

“Ben de pazartesi günü, hastaneye gidip, aslında beni görmeyecek ve daha iki ay önce raporumu imzalayan doktorlara ‘görünüp’, devletimize engelli olduğumu kanıtlamakla meşgul olacağım. Bir kez daha…”

Paylaş