Tanınma çağrıları.. Kudret Özersay: “Diplomatik heyetlerle dünya genelinde seferberlik başlatılmalı”

9
Kudret Özersay
reklam alani

Kudret Özersay, uluslararası geçiş atmosferinde avantajlı olduğumuza dikkati çekerek BM’de yapılan KKTC çağrısının, uluslararası diplomatik bir atak ve seferberlikle yürütülebileceğini ancak bu olası atağın ülkemizdeki mevcut “gayri meşru” hükümet merkezli dejenere siyasi tablonun buna uygun olmadığını söyledi.

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, uluslararası politika ve arananın bir geçiş döneminde olduğunu, bu nedenle de Kıbrıslı Türklerin bu atmosferde avantajlı olduğunu ancak mevcut hükümet ile Türkiye ilişkilerinin hem biçimi hem de her anlamda “durumu” nedeniyle uluslararsı arenaya bu vaziyetin “uygun” olmadığını dile getirdi.

Özersay, “İki devlet, tanınma, tanıma çağrıları sonrası ortak diplomatik heyetler oluşturarak dünya genelinde bir seferberlik başlatılması gerekir ki belki bu hazırlıklar yapılıyordur, kimsenin hakkını yemek istemem. Bu talebin ayrılıkçı olmadığı taraflar arasında ilişki birbirine yakınlaştırılırsa eşitsizlik biraz düzelirse, şartların daha olumlu olacağı anlatılması lazım” dedi.

Konu hakkında soru üzerine değerlendiren Kudret Özersay, “Uluslararası politika bir geçiş döneminde.. Bu böyle olduğu için Kıbrıslı Türkler için evet, avantajlı bir durumdayız. Ama altı doldurulursa… İki devlet, tanınma, tanıma çağrıları sonrası ortak diplomatik heyetler oluşturarak dünya genelinde bir seferberlik başlatılması gerekir ki belki bu hazırlıklar yapılıyordur, kimsenin hakkını yemek istemem. Bu talebin ayrılıkçı olmadığı taraflar arasında ilişki birbirine yakınlaştırılırsa eşitsizlik biraz düzelirse, şartların daha olumlu olacağı anlatılması lazım…”

“MADEM TANIYIN, ÇAĞRISI YAPIYORUZ, BUNU DAHA GÖRÜNÜR KILMAK ZORUNDAYIZ. TÜRKİYE İLE İLİŞKİMİZ AMA BUNU ZEDELİYOR ŞU ANDA…”

“Madem tanıyın, çağrısı yapıyoruz, bunu daha görünür kılmak zorundayız. Türkiye ile ilişkimiz ama bunu zedeliyor şu anda… Mesela bu dönem bakanlar kurulunu biz oluşturabiliyoruz, dememiz gereken en önemli dönem ama ortada gayri meşru bir hükmet var. Diplomasi de ikna edici olabilmeniz için içeride de buna uyumlu olmamız gerekir.”

“BİZ MEVCUT HÜKÜMETE, BU DEVLETE İNANDIĞIMIZ İÇİN ‘GAYRİ MEŞRU’ DİYORUZ”

“Neden gayri meşru diyorsunuz hükümete?” sorusuna karşılık ise Özersay, şu yanıtı verdi;

“Biz bu hükümete devlete inandığımız için gayri meşru diyoruz. Bu nettir. UBP’nin binlerce üyesinin giderek ortaya koyduğu irade nedir? Mevcut genel başkan ve başbakan UBP tabanının seçtiği biri midir? Değişti de ne oldu? Kabinede yine değişiklikler yapıldığı unutuldu mu? Parmağımızın arkasına saklanmayalım. Herşey ortadadır ve nettir. Apaçıktır.. Biz bunları kendi partimize ilişkin konuşmuyoruz. Biz bu devlete inanıyoruz.”.

Paylaş