Filiz Besim: Güzelyurt Hastanesi artık atıl durumundan kurtarılıp bitirilmeli

12
Filiz Besim
reklam alani

CTP Milletvekili Filiz Besim, Güzelyurt Hastanesi’nin artık atıl durumdan kurtarılıp bitirilmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili Filiz Besim, Meclis Genel Kurulu’nda “Sağlıkta Çözülemeyen İvedi Konular” konulu güncel konuşma yaptı.

CTP’li vekil Besim, hastaların kaliteli hizmetlere ulaşması için atılması gereken adımların ivedilikle atılması gerekliliğine işaret ederek, herkesin kaliteli hasta hizmetlerine ulaşmasının hakkı olduğunu belirtti.

Sağlıkta derin ve ivedi çözüm isteyen sorunlar olduğunu ifade eden Besim, sağlık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Hasta Hakları Yasası’nın kadük olduğunu ve bakanlıkta beklediğini ifade eden Besim, bu yönde adımların atılmasının önemine işaret etti.

Hastaların kaliteli hizmete kavuşmasının önemli olduğunu, bakanlığın da bu sıkıntıları çözmek için gecikmeden adım atması gerektiğini kaydeden Besim, özellikle yarım bırakılan, tamamlanamayan hastanelerin bitirilmesi gerekliliğine vurgu yaptı. Besim, Güzelyurt Hastanesi’nin artık atıl durumdan kurtarılıp bitirilmesini istedi.

Besim, sağlıktaki sorunları sıralayarak, ülke genelindeki hastane ve sağlık ocaklarındaki eksiklikleri dile getirdi. Vatandaşların her bölgede eşit, hızlı ve kaliteli sağlık hizmetine kavuşmasının önemine vurgu yapan Besim, yaşlı bakımının zorlukları ve önemine de dikkat çekerek, yaşlılara gereken önemin verilmesini istedi. Hastanelerin idamesinin gerekliliğine değinen Besim, kış öncesi aşıların yapılmasının önemine de dikkat çekti.

Paylaş