Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra: Doktorlar zorla sınava alınmadı, kadro Girne’ye açıldı

9
İzlem Gürçağ Altuğra kktc
reklam alani

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Cengiz Topel Hastanesi’nde iki doktorun alındığıyla ilgili konuya işaret ederek, doktorların sınava zorla alınmadığını, kadronun Girne’ye açıldığını ve sınavı başarıyla tamamlayan doktorun da imzayı o yer için attığını söyledi.

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, Cengiz Topel Hastanesi’nde iki doktorun alındığıyla ilgili konuya değinerek, sınava giren doktorların zorla sınava alınmadığını, kadronun Girne’ye açıldığını ve sınavı başarıyla tamamlayan doktorun da imzayı o yer için attığına işaret etti.

Söz konusu doktorun da imzayı burası için attığını ve görevine burada devam edeceğini ifade eden Bakan Altuğra, liyakate önem verdiğini ve daha önce olduğu gibi “nasıl olsa ben eski yerime giderim” düşüncesiyle hareket edilmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Altuğra, laboratuvarda çalışma çizelgesine bile yardım ettiğini, çünkü buna mecbur kaldığını ifade ederek, burada yaşanan sıkıntıları ve yapılan uygulamaları anlattı. Altuğra, hastalığın saat tanımadığını, bu yüzden herkesin görev sorumluluğunu bilmesi gerektiğini vurguladı.

Güzelyurt Hastanesi’nin kaderine terk edilmediğini, mutlaka tamamlanacağını, sadece önceliğin Girne Hastanesi’ne verildiğini ifade eden Altuğra, ülkede bürokrasinin çok hantal olduğunu ve işlerin yavaş gittiğine işaret ederek, ihalenin durdurulmasını duymaktan üzüntü duyduğunu, burada halka hizmet amacı taşıdıklarını ve herkesin de bu amaçla çalışmasını istedi.

Altuğra, özel hekimlerden hizmet almalarına rağmen her beklentiye karşılık veremediklerini ancak imkanlara göre hareket ettiklerini ifade etti. Altuğra, sağlıklı bir yaşam için sağlıklı gıdanın önemine işaret ederek, halk sağlığı için hep birlikte çalışılması gerektiğine değindi.

Acil Durum Hastanesi’nde çocuk acil servisi oluşturmayı planladıklarını kaydeden Altuğra, çocukların sağlıklı ortamda tedavi edilmesini önemsediklerinden burada kadın ve çocuklara kaliteli ve hızlı hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Besim de yeniden söz alarak, Girne’nin doğum uzmanına ihtiyacı olduğunu ve Cengiz Topel Hastanesi’nde de yaşanan bu gibi ihtiyaçların karşılanması gerektiğini belirtti.

Paylaş