Teberrüken Uluçay: Hayat pahalılığı önlenemiyor

10
reklam alani

CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay, asgari ücretin geçim sınırının gerisinde kaldığını, hayat pahalılığının önlenemediğini ifade ederek, yönetimin yaptığı asgari ücret ve hayat pahalılığı artışlarının alım gücüne yansımada eksik kaldığını belirtti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Milletvekili Teberrüken Uluçay, Meclis Genel Kurulu’nda “Çarşı, Ekonomi ve Siyaset” konulu güncel konuşma yaptı.

CTP’li vekil Uluçay, ülke sorunlarının çözümüne katkı sağlamak amacıyla güncel konuşmalar yaptıklarını ve yönetime önerilerde bulunduklarını ifade etti.

Uluçay, ülke ekonomisinin nabzını tutan çarşıya bakıldığında et ve süt fiyatlarının bugün itibarıyla yükseldiğini, asgari ücretin geçim sınırının gerisinde kaldığını, hayat pahalılığının önlenemediğini ifade ederek, yönetimin yaptığı asgari ücret ve hayat pahalılığı artışlarının alım gücüne yansımada eksik kaldığını, çünkü temel gıda mallarına yönelik bir hamle yapılmadığını ve navlun ücretlerinde düzenlemeye gidilmediğini söyledi.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda (KIB-TEK) çoklu tarifeye geçildiğini anımsatan Uluçay, 8 ay önce bunun kaldırılmasının yanlış olacağını söylediklerini ancak bugün tekrardan bu uygulamaya dönüldüğünü ifade ederek, 8 aylık dönemde ne olduğunu sordu.

Ülkede tüm alanlarda yeni bir vizyon ortaya konması gerektiğini, aksi halde zor bir dönemin kendilerini beklediğini ifade eden Uluçay, Yeşil Hat Tüzüğü, kara sınır kapıları, güneş enerjisi, doğrudan ticaret konularında gerekli önlemlerin alınmasının önemine vurgu yaptı.

Uluçay, KKTC’yi geliştirmek ve halka hak ettiği hizmeti sunmanın görevleri olduğunu belirterek, İngiltere’de Türk okullarının kapanma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ifade etti ve bu okulların kapanmaması gerektiğini vurguladı.

Öğrenci sayısında düşüş yaşandığını, KKTC’den gitmesi gereken öğretmenlerin de henüz gitmediğini ifade eden Uluçay, buradaki çocukların Kıbrıs Türk kültürünü, Türkçeyi öğrenmesi için bu okullara gereken önemin verilmesini istedi.

Paylaş