Tufan Erhürman: Okullarımızdaki hademeler çocuklarımızı emanet ettiğimiz insanlardır

5
Tufan Erhürman
reklam alani

CTP Genel Başkanı Erhürman, daha önce çocuk cinayetine yardımdan cezaevine giren bir şahsın hademe olarak işe alınmasıyla ilgili olarak, “Okullarımızdaki hademeler çocuklarımızı emanet ettiğimiz insanlardır” dedi.

Mustafa Diker cinayetinde, baba Erol Diker’e yardım eden üvey anne Özlem Diker, hademe olarak istihdam edilmesinin ardından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Hademeler konusundaki hatalar zincirinin bugünkü vahim hataya kadar vardığını belirten Erhürman, “Okullarımızdaki hademeler çocuklarımızı emanet ettiğimiz insanlar ve eğitim kamu hizmetinin önemli bir parçası” ifadelerini kullandı

Erhürman, “İş, maaş, sosyal sigorta, izin güvencesine tabii ki sahip olacaklar! Sendikalı ve toplu iş sözleşmeli çalışma, hem eğitim alan çocuklarımız, hem de onlara hizmet götüren hademelerimiz için yaşamsal önemde! Hukuki zemin var! Bu işi bu çerçevede çözün! Daha fazla hata yapmayın!” dedi.

Paylaş