Güney Kıbrıs’ta hapislerin doluluk oranının artmasıyla 50 çocuk istismarcısı serbest bırakıldı

16
Cezaevi
reklam alani

Güney Kıbrıs’ta Merkezî Cezaevi’nin çocuk istismarcılarından 50 kişinin, hapislerin doluluk oranın artması nedeniyle tahliye edildiği ve toplum arasında yaşadığı açıklandı.

Güney Kıbrıs’ta Merkezî Cezaevi’nin çocuk istismarcılarının tutulduğu bölümde 102 kişi bulunduğu belirtilirken, 50 kişinin tahliye edildiği ve toplum arasında yaşadığı açıklandı.

Politis’in “Çocuk Tecavüzcüleri… 102’si Cezaevinde 50’sı Aramızda” başlıklı haberine göre Rum Merkezî Cezaevi’nde çocuk istismarcıları, kendi güvenlikleri için ayrı bir bölümde tutuluyor. Bölümde bulunan kişi sayısı 102 olduğu belirtilirken, aynı bölümde erişkinlere yönelik cinsel suç işlemiş 35 kişi daha tutulduğuna yer verildi.

DOLULUĞUN HAFİFLETİLMESİ NEDENİYLE 50 İSTİSMARCI TAHLİYE EDİLDİ

Aşırı doluluğun hafifletilmesi nedeniyle 50 çocuk tecavüzcüsü tahliye edildiği ve şu anda serbestçe toplum içerisinde dolaştığı ifade edildi.

Cezaevi kaynaklı bilgilere göre çocuk istismarcılarının yüzde 60’ı bu suçu kendi çocuklarına ya da yakın dostlarının veya akrabalarının çocuklarına karşı işliyor. 2019’dan bugüne yılda ortalama 50 kişi çocuk tecavüzünden, çocuk istismarı veya çocuk pornosundan hapse giriyor.

Paylaş