Erkut Şahali: “Hükümet bir işi sözde yaparken bile menfaati peşinde”

12
Erkut Şahali
reklam alani

Erkut Şahali, “Ortada iş yapma niyeti olan bir hükümet göremiyorum ve aslında yaparken de bir şeyleri nasıl menfaat elde ederiz bakışı ve ajandası var. Oyunu yaratarak, kaosu kendileri ortaya koyuyor. Bu ülkedeki ihale düzenini biz mi bozduk mesela? Bu hükümet bozdu… Sonra da sözde çaresi ve bugünkü gerçekler” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Erkut Şahali, “Ortada iş yapma niyeti olan bir hükümet göremiyorum ve aslında yaparken de bir şeyleri nasıl menfaat elde ederiz bakışı ve ajandası var. Oyunu yaratarak, kaosu kendileri ortaya koyuyor. Bu ülkedeki ihale düzenini biz mi bozduk mesela? Bu hükümet bozdu… Sonra da sözde çaresi ve bozulma” dedi.

TV 2020’de konuşan Erkut Şahali, meclis komitelerinden de örnekleyerek şöyle konuştu;

“Meclis’te, komitede Toprak Ürünleri Kurumu bütçesi, meselesi 2 saatlik bir iştir, basittir. 10 sayfalık bir evraktır ama 2 haftada bitiremedik. Neden? Bakan, Bakanlar Kurulu kim ise sorumlu yanlış bir bütçe gönderiyor. Doğrusunu gönderdik, dedikleri de yanlış çıktı. Bir hafta yanlış bir iş için uğraşıyorsunuz. Şaibeleri perdeleyecek beceri ortaya konamıyor. Bu sadece bu konuda değil, bu mikro.. Büyüğü KIB-TEK ihaleleri ve daha da büyüğü ülkenin bütçesi… Herkesin bunu bilmesi ve bu gözle takip etmesi gerekiyor…

Ünal Bey değil miydi ki karanlıkta kalabiliriz ilk yakıtı alacağız, mecburuz diyen ve biz de dememiş miydik ki bu sizi töhmet atında bırakır, size güvenmiyoruz. Bu yurttaş adına son derece doğal bir soru… Bu harcanan servete izahat gerekiyor? Neden başında yıllık 200 bin ton gerekli iken 150 alındı ve bu öngörüsüzlük yaşandı!?

Ortada zaten iş yapma niyeti olan bir hükümet göremiyorum ve aslında yaparken de bir şeyleri nasıl menfaat elde ederiz bakışı ve ajandası var. Oyunu yaratan, kaosu kendileri ortaya koyuyor. Bu ülkedeki ihale düzenini biz mi bozduk? Bu hükümet bozdu…”

Paylaş