‘Kıskaç’ operasyonu: Uyuşturucu zanlıları soruşturma kapsamında 2 gün tutuklu kalacak

0
Polis
reklam alani

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü tarafından Lefkoşa ve Girne’de gerçekleştirilen ‘Kıskaç’ operasyonu kapsamında tutuklanan 4 zanlı, soruşturma kapsamında 2 gün tutuklu kalacak.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü tarafından Lefkoşa ve Girne’de gerçekleştirilen ‘Kıskaç’ operasyonu kapsamında tutuklanan zanlılar Turan Can Yegül, Efe Türker Var, Burak Aşan ve Tuğkan Yalçın mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Cemal Ramiz, 18 Ekim 2022 tarihinde saat 11.00 raddelerinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli polis ekibi tarafından Haspolat bölgesinde tespit edilen zanlı Turan Can Yegül’ün tasarrufunda satışa hazır vaziyette siyah renk naylon parçalarına sarılı 14 paket halinde yaklaşık 5 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, içerisinde hintkeneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan üzerinde OCB yazılı metal öğütücü ile uyuşturucu satışından elde edilen bin TL nakit para bulunarak emare alındığını ve zanlının tutuklandığını aktardı.

Polis, yapılan soruşturmalarda tasarrufunda bulunan konu maddeyi 9 Ekim 2022 tarihinde zanlı 21 yaşındaki Efe Türker Var’ın yönlendirmesi ile zanlı 22 yaşındaki Burak Aşan’dan 20 paket halindeki 10 gram olarak satın aldığının öğrenildiğini belirtti.

Ramiz, yine aynı gün zanlı Var’ın Yenikent adresindeki ikametgahında mahkeme emri ile huzurunda 20.15 -20.30 saatleri arasında yapılan aramada; tasarrufunda satışa kazır vaziyette 20 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yaklaşık 3 Gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet siyah hassas terazi ile uyuşturucu madde satışından elde edilen 195 Euro, 20 Sterlin ile 22 bin 600 TL nakit para bulunarak emare alındığını belirtti.

Polis, Efe Türker Var, Burak Aşan ve Tuğkan Yalçın’ın araçta tespit edildiğini söyleyerek, araçtan inen zanlı Var’ın çantasında satışa hazır halde 10 ayrı pakette 5 gram ağırlığında kokain ile 3 gram hintkeneviri olduğuna inanılan uyuşturucu madde ile üzerinde kokain kalıntısı olduğuna inanılan kağıt paraların emare alındığını kaydetti.

Arabada ayrıca 2 gram hintkeneviri olduğuna inanılan uyuşturucu madde bulunduğunu da söyleyen Ramiz, zanlı Var’ın Girne’deki evinde öğütücü ile 1 adet içinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sarma sigara bulunduğunu belirtti.

Polis, zanlı Var’ın konu maddeleri 7 Ekim’de aranan bir şahıs aracılığı ile Güney Kıbrıs’tan 30 gram kokain, 28 gram hintkeneviri ithal ettiğinin tespit edildiğini söyledi.

Tahkikatın devam ettiğini, kayıp olduğuna inanılan emareler soruşturulacak şahıslar olduğunu belirten Ramiz, zanlıların 2 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker, zanlıların 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Paylaş