Karma evliliklerden doğan çocuklar… Taçoy: Avrupa Birliği’nin ayıbı

11
meclis-hasan-tacoy Hasan Taçoy
reklam alani

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, CTP’li vekil Ürün Solyalı’nın çok hassas bir konuya değindiğini belirterek, karma evlilikten doğan çocuklar için gereğinin ne olduğunun hiçbir zaman haykırılamadığını aktardı, “Bu konu Avrupa Birliği’nin bir ayıbıdır.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, CTP’li vekil Ürün Solyalı’nın çok hassas bir konuya değindiğini belirterek, karma evlilikten doğan çocuklar için gereğinin ne olduğunun hiçbir zaman haykırılamadığını kaydetti.

Meclis Genel Kurulu’nda açıklama yapan Taçoy, iki toplumlu bir aktivite düzenlendiğinde dahi bu çocuklara ayrım yapıldığını dile getirerek, bunu yapanın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi olduğunu söyledi.

“BU KONU AVRUPA BİRLİĞİ’NİN BİR AYIBIDIR”

Bu konunun aslında Avrupa Birliği’nin ayıbı olduğunu vurgulayan Taçoy, AKPA’ya gidildiğinde bu konunun lobisinin yapıldığını belirterek, bu işi düzeltecek tek yerin, Avrupa Parlamentosu olduğunu söyledi.

“Bu haksızlığı anlatmak bizim görevimizdir” diye konuşan Taçoy, ülkede küçük yaştan itibaren ayrımcılık tohumlarını eken zihniyete dur demenin KKTC Meclisi’nin görevi olduğunun altını çizdi. Bakan Taçoy, bunu el birliğiyle yapmak gerektiğini kaydetti.

2 bin kişinin Güney Kıbrıs’ta çalıştığını dile getiren Bakan Taçoy, işçi adı altında çalışmıyorsa bu kişilere Yunanca bilmesinin şart koşulduğunu belirtti. “Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası’nda resmi dillerin Türkçe, Elence ve İngilizce olduğunu” kaydeden Taçoy, Elence ve İngilizce’nin kabul edilmesine rağmen Türkçe’nin kabul edilmediğini söyledi.

Hasan Taçoy da İhtiyat Sandığı’nda çalışan ve konu edilen gece bekçilerinin pandemi döneminde oluşan ihtiyaç sonucunda işe alındığını dile getirdi.

Wireless ve disiplin mevzularını yeniden gözden geçireceğini kaydeden Taçoy, maaş konusunda da gerekli tedbirlerin alınacağını belirtti.

Mart ayında verilmeye başlanan yüzde 65’lik teşvik prim verilmesine ekonominin çarklarının doğru düzgün dönmediği bir dönemde başlatıldığına değinen Taçoy, ağustos ayında biten bu uygulamanın Aralık ayına kadar sürmesini, dünyadaki krizi göz önüne alarak karar verdiklerini kaydetti.

2008 krizinin küçük işletmelere düşük faizli kredi ve teşvik primleriyle atlatıldığını söyleyen Taçoy, yapılan uygulamanın Aralık ayında son bulacağını anlattı.

İşçi sayısını belirli bir yerde tutmanın önemine işaret eden Taçoy, amaçlarının 13’üncü maaşları sıkıntıya girmeden ödemek olduğunu ifade etti.

Yıl sonunda asgari ücrete yapılan artışla hayat pahalılığı arasında büyük bir fark olursa Sosyal Sigortaların ciddi sıkıntıya gireceğini söyleyen Taçoy, tüm bunları birlikte düşünerek plan yaptıklarını belirtti.

Asgari ücretin en azından barınak ve yemeği karşılanan çalışanlar için farklılaştırılması gerektiğini ifade eden Taçoy, basit bir düzenlemeyle gerekeni yapılabileceğini dile getirdi.

Yerinden söz alan Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, enflasyona işaret ederek, eylül ayı sonunda hayat pahalılığının yeniden gözden geçirilmesi gerekliliğinin ortada olduğunu söyledi.

Hükümetin de bunun bilincinde olduğunu kaydeden Amcaoğlu bu yönde çalışmaların da gündemde olduğunu ifade etti.

Barçın ise CTP olarak sektörel asgari ücrete şiddetle karşı olduklarını ifade ederek, asgari yatırım basamağının zorunlu olduğunu belirtti.

Paylaş