Uyuşturucu zanlısı cezaevine gönderildi

17
Marin Tonev Lefkoşa’da Metehan Kara Giriş Kapısı'ndan KKTC’ye giriş yaparken üzerinde uyuşturucu madde bulundurduğu tespit edilen zanlı, soruşturma kapsamında 3 gün tutuklu kalacak.
reklam alani

Kıbrıs’ın güneyinden kuzeyine uyuşturucu ile geçiş yapmak isterken yakalanan zanlı Marin Tonev, 35 günü aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak kalacak.

“Kanunsuz Uyuşturucu Madde İthal ve Tasarrufu” suçlarından tutuklanan zanlı Marin Tonev mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru İbrahim Atabek, zanlı Marin Tonev’in “Kanunsuz Uyuşturucu Madde İthal ve Tasarrufu” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Atabek, 8 Ekim 2022 tarihinde, saat 20.00 sıralarında, Lefkoşa’da Metehan Kara Giriş Kapısı’nda, kullanımındaki araç ile Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye geçiş yapmak istediği esnada üzerinde ve aracında yapılan arama sonucu yaklaşık bir gram ağırlığında kokain ile yaklaşık bir gram ağırlığında da metamfetamin türü uyuşturucu maddenin bulunarak emare olarak alındığını aktardı.

Polis, zanlının verdiği gönüllü ifadesinde söz konusu maddeleri 150 Euro karşılığında aldığı beyanında bulunduğunu dile getirdi.

Zanlının yasal statüsü olmadığını belirten Atabek, tutuklu yargılanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker, zanlının 35 günü aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.

Paylaş