Recep Tayyip Erdoğan: Gaz dağıtım merkezi için Putin ile talimat verdik

10
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
reklam alani

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Türkiye’de büyük bir doğal gaz merkezi kurulmasıyla ilgili açıklamalarına ilişkin “En uygun yer neresiyse orada inşallah kurmuş olacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rus gazını Avrupa’ya ihraç etmek önerdiği Türkiye’ye gaz merkezi kurulmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Astana’da düzenlenen CICA Zirvesi kapsamında Putin ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan ziyareti dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, “İfade edildiği şekliyle, böyle bir dağıtım merkezi için tabii ki Trakya en önemli yer olarak görülüyor. Biz başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’mıza ve Rusya tarafında ilgili kuruma müşterek bir çalışma yapmaları talimatını Sayın Putin ile birlikte verdik. Orada bu çalışmayı yapacaklar” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Türkiye’nin, Avrupa Birliği’ne gaz sağlamanın en güvenilir yolu olabileceğini kanıtladığını” ifade ederek, Türkiye’de doğal gaz dağıtım merkezini oluşturmaya hazır olduklarını söylemişti.

Paylaş