Tufan Erhürman: Halka dair bir gaileniz yok

7
tufan erhürman
reklam alani

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümete seslenerek, “Halka dair bir gaileniz yok.” dedi. Erhürman, KKTC’nin demokratik açıdan fukaralaştığını, ekonomik açıdan da alım gücünün yerlerde olduğunu söyledi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ‘Sabah Postası’ isimli programa konuk olarak, soruları yanıtladı.

Yerel seçimlerle ilgili ifadeler kullanan Erhürman, seçimlerle ilgili kaotik durumların 10 aylık bir geçmişi olduğundan bahsederek, 10 ay içinde 3 hükümet değiştiğini bakanların da sürekli olarak değiştirildiğini ve yapılan her işin kısa süre içinde yanlış şekilde yapıldığının ortaya çıktığını söyledi.

“HALK, YOK SAYDIĞI BİR YAPI İLE KARŞI KARŞIYA”

Halkın güvenmediği ve yok saydığı bir yapı ile karşı karşıya olunduğuna işaret eden Erhürman, “Bu işin temizleneceği yer Kıbrıs Türk halkının iradesinde başvurduğumuz noktadır” dedi. Hükümetin zaten gayrimeşru olduğunu ifade eden Erhürman, “Ben hükümetim diyen bir yapı nasıl bu halde olur?” diye sordu.

“4.5-5 G İHALESİ REKABET KURULU’NDA DURDURULDU”

İhalelerle ilgili konuşan Erhürman, ‘4.5-5 G’ ihalesinin bu ülke için önemli olduğunun altını çizerek, ihalenin durdurulduğuna değindi. Akaryakıt ihalesinde aylardır sorunlar yaşandığının da altını çizen Erhürman, hademeler meselesindeki karmaşanın da hala devam ettiğini söyledi.

Belediyelerin seçimi ile ilgili yasanın Anayasa Mahkemesi’nde olduğunu ifade eden Erhürman, daha öncede bunu söylediğini belirterek, mahkeme kararı her ne olursa olsun sonucunun kaos olacağının altını çizdi.

“HALKA DAİR BİR GAİLENİZ YOK”

Hükümete yönelik eleştirilerini sürdüren Erhürman, “Kaosun ortaya çıkağını her yerde anlattık ama anlamıyorsunuz, sizin bu halka dair bir gaileniz yok” dedi. “Bu ülkeye yeni bir meclis binası yapılacaksa bile şuan ki meclisin ortak kararı olmadan yapılabilir mi?” sorusunu soran Erhürman, bunun ‘ben karşıyım’ denecek bir konu olmadığını, herkesin hemfikir olması gereken bir karar olduğunu söyledi.

Bu meselenin doğrudan doğruya halkın iradesine saygı gösterip göstermeme meselesi olduğunu ifade eden Erhürman, bu ülkede kimsenin önceliğin meclis binası yaptırmak olduğunu savunmayacağını dile getirdi. Erhürman, “Bu memleketin hukukuna sahip çıkmadıkları için inandırıcı değiller” ifadelerini kullandı.

“541 VE 550 SAYILI MADDELER VARKEN KKTC NASIL TANINACAK?”

Erhürman, BM Genel Kurulu’nun üyesi olan ülkelerin aslında kendi stratejileri ve vizyonları doğrultusunda çağrılar yapılabilecek bir yer olduğunu dile getirerek, Erdoğan’ın KKTC’yi tanıyın’ konuşmasını TC’nin dış politika stratejisinin bir parçası olduğunu söyledi. 541 ve 550 sayılı güvenlik konseyi kararlarından bahseden Erhürman, “Bu maddeler varken KKTC nasıl tanınacak?” sorusunu sordu.

“ALIM GÜCÜMÜZ YERLERDE”

“Bizim varoluşumuzdan anladığınız tek şey nutuk atmak mı, insan onuruna yaraşır bir hayat sürmemiz sizin için varoluşumuzla uzaktan yakından ilgisi olmayan şeyler mi?” ifadelerini kullanan Erhürman, KKTC’nin demokratik açıdan fukaralaştığını, ekonomik açıdan da alım gücünün yerlerde olduğunu söyledi.

Paylaş