İzlem Gürçağ Altuğra: Sağlıkta tam gün hizmete geçmeyi hedefliyoruz

24
İzlem Gürçağ Altuğra kktc
reklam alani

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, sağlıkta tam gün hizmete geçmeyi hedeflediklerini kaydetti. Altuğra, sağlıktaki altyapı, doktor ve hemşire sıkıntısının bilincinde olduklarını ve eğitimini tamamlayacak öğrencilerin 2023 yılında ülkede hizmete başlayacağını, hemşire alımları olacağını söyledi.

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Cumhuriyet Meclisi’nde sağlıkla ilgili eleştirileri yanıtladı.

“TAM GÜN SAĞLIK HİZMETİNİ HEDEFLİYORUZ”

Sağlıkta tam gün hizmete geçmeyi hedeflediklerini belirten, Altuğra, aşı temini için adımların atıldığını ve toplum sağlığı ve vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşımı için çalışmalar yapıldığını kaydetti. KVC servisinin tamiratının birkaç ay içinde tamamlanmasının hedeflendiğini de söyleyen Altuğra, şaibeli yangın konusunda ciddi mesai harcadıklarını belirtti. Altuğra, bakanlık hukukçu ve savcılarının bu şaibeler üzerinde çalışma yaptığını, bu çerçevede olmayan bir cihazın ödemelerinin yapıldığını kaydederek, konu üzerinde ciddi ve titiz çalıştıklarını söyledi.

Altuğra, sağlık hizmetleri, sağlık altyapısı ve doktor kadrolarını güçlendirmek için çalıştıklarını belirterek, yeni Girne Hastanesi’nin ihale sonucunun yakında açıklanacağını ve inşaatın başlamasını heyecanla beklediğini ifade etti. Altuğra, bakanlık ve hükümet olarak halk sağlığı için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

“EĞİTİMİNİ TAMAMLAYAN ÖĞRENCİLER, 2023 YILINDA HİZMETE BAŞLAYACAK”

Sağlık Bakanı İzlem Altuğra yeniden söz alarak, sağlıktaki altyapı, doktor ve hemşire sıkıntısının bilincinde olduklarını ve eğitimini tamamlayacak öğrencilerin 2023 yılında ülkede hizmete başlayacağını, hemşire alımları olacağını söyledi. Altuğra, sağlık dahil tüm kamuda nitelikli personel için çalıştıklarını ve bu yöndeki sıkıntıların giderilmesi gerektiğinde hemfikir olduğunu kaydetti.

Koruyucu hekimlik ve toplumsal sağlık taramasına önem verdiklerini söyleyen Altuğra, sağlıkta tam gün hizmete geçmeyi hedeflediklerini belirtti. “Külliye” eleştirilerine de değinerek, yerleşkenin “hediye” olarak yapılacağını söyleyen Altuğra, “Bunun yanında hastaneler de yapıldı. 500 yatak kapasiteli bir hastane de yapılacak” dedi.

Paylaş