Müvekkilinden dava açmak için para aldı, açmadı: Soruşturma kapsamında 2 gün tutuklu kalacak

44
Lefkoşa’da ‘Sahtekarlıkla Para Temin’ ve ‘Emanetçi Tarafından Sirkat’ suçlarından tutuklanan avukat Sırdaş Kaptanoğlu, mahkemeye çıkarıldı.
reklam alani

Lefkoşa’da ‘Sahtekarlıkla Para Temin’ ve ‘Emanetçi Tarafından Sirkat’ suçlarından tutuklanan avukat Sırdaş Kaptanoğlu, soruşturma kapsamında 2 gün tutuklu kalacak.

Lefkoşa’da ‘Sahtekarlıkla Para Temin’ ve ‘Emanetçi Tarafından Sirkat’ suçlarından tutuklanan avukat Sırdaş Kaptanoğlu, mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru, 28 Haziran 2021 tarihinde Lefkoşa’da hukuk davası açılması için Ömer Mendes’den 2 bin TL, 26 Mayıs 2022 tarihinde açılan davanın icra takip işlemi için yine Mendes’den 2 bin TL alıp herhangi bir dava dosyalamayarak ‘Sahtekarlıkla Para Temin’ suçunu işlediği gerekçesi ile yapılan şikayet üzerine tutuklandığını söyledi.

Polis, zanlının ayrıca 19 Nisan 2022 – 20 Mayıs 2022 tarihleri arasında Adil Özdemir’den Kıbrıs İktisat Bankası’na borcunu ödemek için 143,640 TL’yi alıp konu bankaya yatırmayarak ‘Emanetçi Tarafından Sirkat’ suçunu işlediği gerekçesi yapılan şikayet bulunduğunu ifade etti.

Şikayetler üzerine zanlının tutuklandığını ve soruşturmanın başlatıldığını belirten polis, alınması gereken ifadeler ve aranmakta olan emareler olduğunu kaydetti, zanlının poliste 2 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil E. Çeliker zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Paylaş