Fikri Ataoğlu: Lefke bölgesinin turizm gelişim bölgesi olabilmesi için çalışılıyor

10
Fikri Ataoğlu
reklam alani

Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Lefke bölgesinin turizm gelişim bölgesi olabilmesi için çalışıldığını ifade ederek, bu bölgenin turizme kazandırılması çalışmalarının şimdiye ait olmadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Meclis kürsüsünden konuştu.

Ataoğlu, teşviklerden gelir kaybını gidermek için DPÖ ve Turizm Planlama Dairesi’nin birlikte çalışması, muafiyetlerin daha sıkı denetlenmesi konusunda çalışma başlattıklarını söyledi.

Turizm Gelişim Yasası’nın tadil edildiğini, yasa konusundaki çalışmanın Cuma günü sonlanacağını belirten Ataoğlu, “Geçmişten gelen eksiklikler var. Maalesef denetim eksikliği var… Otel ve yatak sayısının artırılması için de bu düzenlenme önemli…”dedi.

10 milyon Euro teşvik verilen acentelere yönelik Sayıştay raporunun bir hafta önce ellerine ulaştığını belirten Ataoğlu, raporun incelenmesiyle gerekli kesintilerin yapılacağını ifade etti.

Ataoğlu, Lefke bölgesinin turizm gelişim bölgesi olabilmesi için çalışıldığını ifade ederek, bu bölgenin turizme kazandırılması çalışmalarının şimdiye ait olmadığını da kaydetti.

Paylaş