Sahte dolarları tedavüle süren sanıklara 7’şer ay hapis cezası

12
Sahte dolarları tedavüle süren sanıklara 7’şer ay hapis cezası
reklam alani

Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir kumarhanede, fiş almak için sahte dolar kullanan sanıklar 7’şer ay hapis cezasına çarptırıldı.

Lefkoşa’da faaliyet gösteren Merit Hotel Casino içerisinde 17 Haziran 2022 tarihinde 00.30 raddelerinde tasarruflarında bulundurdukları 100 dolarlık banknotlar halinde, sahte olan toplamda 5100 ABD dolarının 400 dolarını fiş almak için kasiyere verip tedavüle süren Shukhrat Zıkrıyarov ve Khasan Mukhtarov’un aleyhindeki karar dün açıklandı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ni oluşturan Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Murat Soytaç’ın oluşturduğu heyetin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Yargıç Murat Soytaç açıkladı.

Soytaç, sanıkların işledikleri suçun ciddiyet ve yaygınlığının altını çizerek, sanıkların mahkûm olduğu suçun uzun süreli hapis cezası öngören, kamuya zarar veren suçlardan olduğunu belirtti, caydırıcı cezalar verilmesinin önemine değindi.

Yargıç Soytaç, sanıkların lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerine vurgu yaparak, sanıkları işlemiş olduğu suçlardan ötürü 7’şer ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Paylaş