Hasan Küçük: Egemenliğin temeli var olma nedenimizdir

34
Hasan Küçük
reklam alani

UBP Milletvekili Hasan Küçük, Kıbrıs konusunun temelinin egemenlik olduğunu egemenlik temelinin de aslında var olmak olduğunu vurguladı. Küçük, “Egemenliğin temeli var olma nedenimizdir” dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Küçük, BRT’de yayınlanan ‘Manşet+’ adlı programa konuk olarak katıldı.

Cumhuriyet Meclis Genel Kurulu’nda, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da katılımıyla dün akşam olağanüstü bir toplantı gerçekleştirildi. UBP Milletvekili Hasan Küçük, dün akşam saatlerinde yapılan toplantıyı ve Cumhurbaşkanı Tatar’ın Newyork’a giderek Kıbrıs sorunu ile ilgili değerlendirmeler yapacak olmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Küçük, Cumhurbaşkanı Tatar’ın anlaşma olacaksa ‘egemen eşitlik temelinde’ anlaşma olmasını istediğini ve Newyork’ta da bunu anlatacağını söylediğini kaydetti.

“EGEMENLİĞİN TEMELİ VAR OLMA NEDENİMİZDİR”

Kıbrıs konusunun temelinin, egemenlik olduğunu egemenlik temelinin de aslında var olmak olduğunu vurgulayan Küçük, “Kıbrıs konusunda ortak hareket etme pozisyonumuz olsa bu ülkede çok farklı gelişmeler olurdu” dedi.

“GÜÇLÜ BİR DIŞ SİYASET İÇİN GÜÇLÜ BİR İÇ SİYASET GEREKİYOR”

Küçük, güçlü bir dış siyaset için güçlü bir iç siyaset gerektiğinin de altını çizdi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözlerini hatırlatan Küçük, egemenliğin siyasal partilerinde, politikalarında üstünde olduğunu ifade etti.

“EGEMENLİK VAR OLMA NEDENİMİZDİR”

Küçük, “Egemenlik var olma nedenimizdir” diyerek bunu tartışmayacağını ve tartıştırmayacağını vurguladı.

“MAVİ VATAN MİLLİ BİR DAVADIR VE SİYASET ÜSTÜDÜR”

Mavi vatanın milli bir dava ve siyaset üstü olduğuna değinen Küçük, “Kıbrıs meselesi kadar mavi vatan politikasının da dile getirilmesini istiyorum” dedi.

Paylaş