Hasan Hastürer yazdı: Türkiye, bizi Emrullah Turanlı ile yalnız bırakamaz, bırakmamalıdır…

11
Hasan Hastürer
reklam alani

Köşe yazarı Hasan Hastürer, bugünkü köşe yazısında Ercan ihalesi konusunu ele alarak, Ercan Havalimanı’nın yapım süreci ile ilgili, “Türkiye, bizi Emrullah Turanlı ile yalnız bırakamaz, bırakmamalıdır… Ne demek istediğim gayet açıktır. Fazla söze gerek yok” ifadelerine yer verdi.

Yılan hikayesine dönen Ercan Havalimanı ile ilgili tepkiler her geçen gün daha da artıyor. Köşe yazarı Hasan Hastürer, Nokta Kıbrıs gazetesindeki bugünkü köşe yazısında Ercan ihalesi konusunu ele alarak, Ercan Havalimanı’nın yapım süreci ile ilgili, “Türkiye, bizi Emrullah Turanlı ile yalnız bırakamaz, bırakmamalıdır… Ne demek istediğim gayet açıktır. Fazla söze gerek yok” ifadelerine yer verdi.

Hastürer, “Türkiye, bizi Emrullah Turanlı ile yalnız bırakamaz…” ifadelerini kullanan Hastürer, on yıl içinde Türkiye’de İstanbul Havalimanı dahil, büyük projelerin başladığını ve tamamlanarak faaliyete girdiğini vurguladı.

Ercan Havalimanı’nın yeni açılış tarihi 15 Kasım 2022 olarak belirlendiğini kaydederek, “Ercan Havalimanı ihalesinin tam 10 yıl önce Eylül, 2012’de sonuçlandığını belirtti.

Hastürer, ihaleye göre devletin cirodan yüzde 47.80 pay alacağını ve Ercan ihalesiyle, ihaleyi kazanan T&T ortaklığından, Taşyapı’nın patronu Emrullah Turanlı’nın tanındığından bahsetti.

“KIBRIS TÜRK HALKIYLA DALGA GEÇİLDİ”

10 yıl boyunca, KKTC yetkili makamlarının şahsında Kıbrıs Türk halkıyla resmen dalga geçildiğinin altını çizen Hastürer, “Kaç kez açılışıyla ilgili tarihi verildi, hiçbirinde söz tutulamadı” ifadelerini kullandı.

HASTÜRER: TURANLI, DENİZE SIFIR BİR ARAZİ İSTİYOR

Hastürer, Turanlı’nın denize sıfır bir arazi istediğine vurgu yaparak, “Asker, Ercan’da istenilen araziyi boşaltıp teslim etmemiş” dedi.

“TURANLI, ANKARA’YA SIRTINI DAYADI”

Turanlı’nın yeni talepleri için askerlerin, söz verdiği gibi hareket etmemiş olabileceğinin altını çizen Hastürer, Turanlı’nın Ankara’ya sırtını dayadığını ifade etti.

“TÜRKİYE, BİZİ Emrullah Turanlı İLE YALNIZ BIRAKAMAZ, BIRAKMAMALIDIR…”

Hastürer, “Türkiye, bizi Emrullah Turanlı ile yalnız bırakamaz, bırakmamalıdır… Ne demek istediğim gayet açıktır. Fazla söze gerek yok”

Hasan Hastürer’in köşe yazısı şu şekilde:

“Eylül 2012’de sonuçlanan Ercan ihalesi, başımıza bela oldu.
10 yılda Türkiye’de İstanbul Havalimanı dahil, nice büyük projeler başladı, tamamlandı ve devreye girdi. Boşverin, kitabına uygun gerekçeleri, sonuçta tamamlanmadı.

Şimdi yeni açılış tarihi 15 Kasım 2022. Ercan’a yeni bir kimlik kazandırma amaçlı Ercan ihalesi tam on yıl önce Eylül, 2012’de sonuçlanmıştı.
İhaleye göre devlet cirodan yüzde 47.80 pay alacaktı. Ercan ihalesiyle, ihaleyi kazanan T&T ortaklığından ziyade Taşyapı’nın patronu Emrullah Turanlı’yı tanıdık. Hiçbir mazeret, başarının yerine tutamaz. On yılı önce ihale sonuçlandı.

On yıl boyunca, bir anlamda, KKTC yetkili makamlarının şahsında Kıbrıs Türk halkıyla resmen dalga geçildi. Kaç kez açılışıyla ilgili tarihi verildi, hiçbirinde söz tutulamadı.
Normal şartlarda, Ercan’da ihaleyi yılan hikayesine çeviren, firma ve başındakilerin anasından emdiği süt, hukuk yoluyla burnundan getirilir.

Bizde ne oldu? Ödüllendirildi.

Bir tek eksik kalan Ercan’a, Emrullah Turanlı Havalimanı ismi verilmesi.
Kıbrıs’ta bir söz “Katakulli okuma”… 10 yıldır, Ercan konusunda bize katakulli okunur. Emrullah Turanlı’yla 2017 yılının son günlerinde rast gele karşılaşıp sohbet etmiştim.

O dönemde de Emrullah Turanlı, bizim siyasilerden bazılarını yerden yere vuruyordu. Sohbetimizin tanıklarından biri de Ercan projesinin Mimarı Müellifi Tunç Adanır’dı.
O güne kadar yaptığım eleştirileri anımsatıp, Türkiye’de bir bakana bu kadar rahat saldırabilirliği sormuştum. Aslında sorumun içinde tespitim vardı.

Emrullah Turanlı, Ercan ihalesinde istenilen hızı yakalayamazken, Kuzey Kıbrıs’ta ilişkilerini daha hızlı inşa etmişti… Sesini duyurmada hiç sorunu yoktu. Şimdi de hâlâ olmadığı gibi.

O sohbetimizde Emrullah Turanlı’nın şu sözlerini hiç unutmadım:
‘Benimle iş yapacak olanlar açıkgöz olacak. İmzalar atıldıktan, kitabına uyduktan sonra, çıkarlarım neyi işaret ederse ben onu yaparım.’
Emrullah Turanlı, ilk günden bu güne, kitabına uydurarak kendi çıkarlarına uygun hareket ediyor. Bizimkilerden hiçbiri Turanlı’ya gık diyemiyor.

Ankara’da daha güçlü olduktan sonra burada çok daha istediği gibi hareket etmeye başladı.
Şimdi de denize sıfır arazi istiyormuş. Neden? Asker, Ercan’da istenilen araziyi boşaltıp teslim etmemiş.

Belki de, Turanlı’nın yeni talepleri için asker, söz verdiği gibi hareket etmedi… Ve avukatının açıklamasından bir bölüm:
‘Verilecek arazi deniz kenarında mı bilmiyorum.

Aslında şirketin elinde hukuken çok büyük güç var. Hukuken ne inşaat ne işletme süresi başlamış durumda. Asker çıkmam diyor, devlet vaat ettiği yeri veremiyor.’

Emrullah Turanlı, Ankara’ya da sırtını dayadı. Türkiye, bizi Emrullah Turanlı ile yalnız bırakamaz, bırakmamalıdır… Ne demek istediğim gayet açıktır. Fazla söze gerek yok.”

Paylaş