Güney Kıbrıs ile Fransa arasında tahliye anlaşması imzalandı

10
Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis
reklam alani

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis Cuma akşamı tamamladığı Paris ziyareti çerçevesinde Fransız dengi Catherine Colonna ve Avrupa Müsteşarı Lawrence Boone ile görüştü, ikili bir anlaşmaya imza attı.

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Fransız dengi Catherine Colonna ve Avrupa Müsteşarı Lawrence Boone ile görüştü ve “Kıbrıs’a yakın kriz bölgelerinden Fransızların tahliyesi” ile ilgili anlaşmaya ikili bir imza attı.

Alithia’nın haberine göre, Fransız dengi Colonna’ya Rum yönetiminin “Kıbrıs sorununda atmakta olduğu adımlar ve müzakerelerin yeniden başlaması perspektif ve şartlarının oluşturulması için Güven Yaratıcı Önlemler (GYÖ) aracılığıyla harcadığı çabalar” hakkında bilgi verdi.

Ülkesinin, Kıbrıs sorununun iki bölgeli iki toplumlu, BM Güvenlik Konseyi kararlarına uygun federasyon çerçevesinde çözülmesi” yönündeki çabalara tam destek verdiğini söyleyen Colonna, Türkiye’nin “söylemlerinin ve dolayısıyla bölgedeki istikrar ortamını ağırlaştığını” öne sürerek “endişe” belirtti.

Gazete Ukrayna’daki durum, Suriye, Lübnan ve Libya’daki gelişmeler odağında bölgedeki durumu değerlendirerek Doğu Akdeniz bölgesinde istikrarın korunmasının önemine vurgu yapan Kasulidis ile Colonna’nın “Kıbrıs’a yakın kriz bölgelerinden Fransızların tahliyesi” ile ilgili bir anlaşmaya da imza attığını ekledi.

Kasulidis’in Perşembe günü de Fransa Avrupa Müsteşarı Lawrence Boone ile Fransa’nın Avrupa siyasi toplumu oluşturulması inisiyatifi, beklenmekte olan MED 9 liderler zirvesi ve Rum yönetiminin enerji programı ve bunun AB’nin enerji kaynaklarını değiştirme çabalarına katkısı gibi ortak Avrupa ajandasında yer alan konuları görüştüğü kaydedildi.

Paylaş