Anastasiadis ile Metsola, Güney Kıbrıs’ta bir araya gelecek

13
Nikos Anastasiadis
reklam alani

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bu hafta içerisinde Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola ile Güney Kıbrıs’ta bir araya geleceği belirtildi.

Alithia gazetesi, Rum Başkanlık Basın Bürosu Müdürü Andreas İosif’in açıklamasına dayanarak Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, yapılacak görüşmede, Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler, Türkiye’nin gerek Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği “MEB” içerisinde gerekse Rum Yönetimi topraklarındaki “tahrikleri” konusunda Metsola’ya bilgi vereceğini yazdı.

Habere göre Anastasiadis, görüşmede Metsola’yı, Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafının öne sürdüğü “kabul edilemez tezler” , Kıbrıs sorununun çözüm çabalarına ivme kazandıracak ve çıkmazın aşılmasını sağlayacak öneriler konusunda da bilgilendirecek.

Habere göre İosif yaptığı açıklamada, Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’nın geçtiğimiz Temmuz ayında Anastasiadis’e gönderdiği mektupta, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’nin Güvenlik Konseyi’nin Maraş ile ilgili kararlarının ihlaline devam etmesini kınadığını dile getirdiğini anımsattı.

Öte yandan Fileleftheros gazetesi Anastasiadis-Metsola görüşmesinin gelecek Cuma günü gerçekleştirileceğini yazdı.

Paylaş