Rum basını: Güney’de Sosyal Yardım Dairesi’nde kadına sözlü saldırı ve kötü muamele

16
Rum basınında
reklam alani

Rum basını, Güney Kıbrıs’ta Sosyal Yardım Dairesi’ndeki bir güvenlik görevlisinin 40 yaşındaki İranlı anneye yönelik kötü muamele yaptığı belirtildi.

Güney Kıbrıs’a sığınan yabancı uyruklu kadınların, kucaklarında küçük çocukları varken sokak ortasında darp edilmesi olaylarının ardından, Sosyal Yardım Dairesi’ndeki bir güvenlik görevlisinin, küçük çocuğuyla birlikte yardım için daireye başvuran 40 yaşındaki İranlı anneye yönelik kötü muamelesini yansıtan yeni bir video ortaya çıktığı ifade edildi.

Politis ve diğer gazetelere göre videoda, Limasol Sosyal Yardım Dairesi’nde güvenlik görevlisinin, Temmuz ayında küçük çocuğu ile birlikte yardım istemek üzere başvuran İranlı kadına karşı “çirkin sözlü saldırısı ve lakayt tavırları” yer alıyor.

Videoda, özel güvenlik şirketi mensubu olan ve dairede çalışan görevlinin, görev saati içinde, insanlarla diyalog için kullanılan pencereye arkası dönük şekilde, masaya ayaklarını uzatmış halde yemek yediği, İranlı kadının da küçük çocuğuyla birlikte pencere önünde görevliye, kendisine bir cevap vermesi için yalvardığına yer verildi.

Videoda kadının “çocuğum hasta” dediği, güvenlik görevlisinin “umurunda olmadığı” anlamına gelen argo bir kelime sarf ettiği, sinirlenerek yemeğini fırlatıp kalkarak pencereyi İranlı kadının yüzüne kapattığı, ardından da yine ayaklarını masaya kaldırıp yemeğini yemeye devam ettiği kaydedildi.

Paylaş