Tufan Erhürman: Amcaoğlu’nun Gönyeli Belediyesi açıklamasına yorum yapmıyorum

10
Tufan Erhürman
reklam alani

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Olgun Amcaoğlu’nun, “Gönyeli Belediyesi’nin birleştirilmesinin bölge insanı ve seçmeninin onayı alınmadan yapılmamalı.” açıklamasına ilişkin “Yorum yapmıyorum!.” dedi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Kıbrıs Postası Web TV’de yayınlanan ‘Sabah Postası’ isimli programda Gönyeli Belediyesi’nin birleştirilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, Gönyeli’yi yaklaşık 70 yıldır Rum Milli Ordusu’nun bile kapatamadığını kaydederek, Gönyeli Belediyesi’nin birleştirilmesinin bölge insanı ve seçmenini onayı alınmadan yapılmaması gerektiğini belirtmişti.

Amcaoğlu, “Gönyeli Belediyesi’nin adını ‘Gönyeli-Alayköy Belediyesi’ yapabilirsiniz. Bu konuşulmalı. Yasa içinde yapılacak değişikliğin onayı alınılır; ama bizim onayımız olmadı. Bizi üzen bu.” açıklaması üzerine Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman kişisel sosyal medya hesabından Amcaoğlu’nun açıklamasını paylaşarak, “Yorum yapmıyorum!.” açıklamasında bulundu.

Erhürman’ın paylaşımı şöyle:

“Bakan Sn. Olgun Amcaoğlu, ‘Gönyeli’yi Rum Milli Ordusu’nun bile kapatamadığını… Gönyeli Belediyesi’nin birleştirilmesinin bölge insanı ve seçmeninin onayı alınmadan yapılmaması gerektiğini söylemiş’…

Yalnızca, “birleştirilen”, aslında kapatılan belediyelerden hiçbirinde bölge halkının ve seçmeninin onayının alınmadığını, bu “reform”da böyle bir demokratik hakkın kimseye tanınmadığını ekliyor ve başka da yorum yapmıyorum!”

Paylaş