Belediye emekçileri eyleme başladı

25
Belediye emekçileri eyleme başladı
reklam alani

Belediyelerde örgütlü sendikalar, bugün genel uyarı grevine Maliye Bakanlığı ve Meclis önünde başladı.

Cumhuriyet Meclisi bugün, Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı ve İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin tasarıya ilişkin raporunu görüşmek üzere olağanüstü toplanıyor.

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ), Belediye Emekçileri Sendikası (BES) ve Mağusa Türk Genel-İŞ, Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın komiteye geri çekilip yeniden görüşülmesi talebiyle bugün genel uyarı grevi ve Cumhuriyet Meclisi önünde eylemine başladı.

Belediyelerde örgütlü sendikalar, sabahın erken saatlerinde genel uyarı kapsamında Maliye Bakanlığı önünde ve Cumhuriyet Meclisi bölgesinde yolları kapattı. https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkibrispostasi%2Fvideos%2F486170449516829%2F&show_text=false&width=560&t=0

DEV-İŞ Genel Başkanı Koral Aşam, Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın yeniden komiteye çekilip belediyelerdeki esas sorunları görerek, bilimsel kriterleri ve Anayasayı yok saymadan, yeniden düzenlenmesini talep ettiklerini belirtmişti.

Polis, Cumhuriyet Meclisi önünde polis koridorunda oturan emekçilere, müdahale ediyor. Polis, emekçileri polis koridorundan çıkmaları için ikna etmeye çalışıyor.

Paylaş