Devrim Barçın: Bu kararnameye göre tüm asgari ücretlileri gelir vergisinden muaf olmayacak

22
Devrim Barçın
reklam alani

CTP’li vekil Devrim Barçın, Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yıl İçerisinde Belirlenen Asgari Ücretin Gelir Vergisinden Muaf Tutulması Hakkında Yasa Gücünde Kararname’ye işaret ederek, “Bu kararnameye göre, on binlerce kişi 396 TL gelir vergisi ödemeye devam edecek yani tüm asgari ücretliler gelir vergisinden muaf olmayacak.” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yıl İçerisinde Belirlenen Asgari Ücretin Gelir Vergisinden Muaf Tutulması Hakkında Yasa Gücünde Kararname’ye işaret etti.

Barçın, “Bu kararnameye göre, 2008 sonrası çalışma izinli bekar asgari ücretli on binlerce kişi 396 TL gelir vergisi ödemeye devam edecek yani tüm asgari ücretliler gelir vergisinden muaf olmayacak” dedi.

Barçın, “Ayrıca brütü 9 bin 885 TL asgari ücret değil de 10 bin TL olanlar da aylık Gelir Vergisi ödemeye devam edecek ve bu durum da kayıt dışılığı daha da artıracaktır” ifadelerini kullandı.

“GELİR VERGİSİ DEĞİŞİKLİK YASASI HAZIRLANMALI VE MECLİSE SEVK EDİLMELİ”

“Yine asgari ücretli çalışanların başka bir geliri de varsa o kişilere de bu kararname uygulanmayacak ki bu da kayıt dışılığı artıracaktır” diyen Barçın, şöyle devam etti:

“Çözüm adil vergi sistemi yaratmak ve çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması adına derhal Gelir Vergisi Değişiklik Yasası’nın hazırlanması ve Meclise sevk edilmesidir.

Bu arada Temmuz’da gelir vergisi ödeyen KKTC vatandaşı asgari ücretlinin veya neti 8 bin 600 TL’nin altına düşen özel sektör çalışanlarının işverenleri daireye başvurup, fazla ödemeyi alıp, işçilere iade etmesi gerekmektedir.

Paylaş