Ahmet Savaşan’dan Maymun Çiçeği uyarısı: Bakanlık klavuzu bir başlangıç

10
Ahmet Savaş
reklam alani

UBP Ahmet Savaşan, “Sağlık Bakanlığı bir kaç gün önce açıklama yaptı ve maymun çiçeği’ne yönelik bir kılavuz yayımladı. Bu ilk adım” dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Ahmet Savaşan, Maymun Çiçeği virüsü konusunda uyarılarda bulundu.

Savaşan, bu konuda bilinçlendirme çalışmaları yapılması gerektiğini ifade ederek ikinci bir ekonomik yıkım riski nedeniyle bunun önemsenmesi gerektiğini vurguladı.

Ahmet Savaşan, “Sağlık Bakanlığı bir kaç gün önce açıklama yaptı ve maymun çiçeği’ne yönelik bir kılavuz yayımladı. Bu ilk adım” dedi.

Katıldığı tv programında konuşan UBP Milletvekili Ahmet Savaşan konu hakkında şöyle konuştu;

“ABD gibi ülkelerde önemli şehirlerinde bu konuda OHAL ilan edildi. Oradaki valiler şunu anlatmaya çalışıyor; Aşı tedarikinin yapılması ve toplumun bilinçlenmesine yönelik eğitim için yapıyorlar bunu. Bizim halen daha gündemimize gelmedi. Sağlık Bakanlığı bir kaç gün önce açıklama yaptı ve maymun çiçeği’ne yönelik bir kılavuz yayımladı. Bu ilk adım. Gerek aşı tedavisi gerek bu virüse karşı bilinçlenmesi yönünde eğitim çalışmasını yapmaz isek turizm yükseköğrenim ve inşaat sektörü gibi şimdi yeniden canlanmaya çalışan can damarlarımızın kan kaybetmesine ve ikinci bir dalga ile ekonomik olarak sıkıntıyla karşı karşıya kalabiliriz. Dün itibariyle de Güney Kıbrıs’ta da görüldü. Yüksek riskli Afrika gibi ülkelerle de temas halindeyiz…”

Paylaş