Avcılık Federasyonu Başkanı Osman Cook: “Önümüzdeki av sezonu üretilen tavşanlar da doğaya bırakılacak”

12
Avcılık Federasyonu Başkanı Osman Cook
reklam alani

KKTC Avcılık Federasyonu Başkanı Osman Cook önümüzdeki av sezonunda sülün, keklik yanında üretilen tavşanların da doğaya bırakılacağını söyledi…

Av ruhsatlarının bütçeye katkılarındaki öneminden bahseden Avcılık Federasyonu Başkanı Osman Cook, bu yıl ekonomik kriz çerçevesinde kulüplerin talepleri doğrultusunda keklik üretiminin 20 binden 10 bine düşürüldüğünü ifade etti.

Federasyon Başkanı Cook, tavşan üretiminde ise çalışmalarının sürdüğünü, bu konuda Güney Kıbrıs’ın üretime 15 yıl kadar önce başladığı için bizden daha iyi durumda olduğunu ancak keklik üretiminde Güney Kıbrıs’tan daha iyi olduğumuzu ifade etti.

Katıldığı TV programında konuşan KKTC Avcılık Federasyonu Başkanı Osman Cook önümüzdeki av sezonunda tavşanların da doğaya bırakılacağını söyledi.

Bu şekilde keklik üretiminde kekliklerin doğada uçamadığı konusunda bir soru üzerine ise Cook, kanatlarının güçlenebileceği şekilde yüksek geniş kafeslerde bu sorunun aşılabileceğini ifade etti ve “Biz zaten bu keklikleri bu şekilde av zamanı doğaya salmamızın nedeni yaban kekliklerinin bu avlardan kurtulabilmesidir” dedi.

Yine bir soru üzerine her köye sülünleri bırakmalarının hem mümkün hem de doğru olmadığını ifade ederek sülünlerin nereye bırakıldığı bölge bölge açıkladıklarını belirtti.

Cook “Bölge avcısının yoğunluk oluşturabileceği noktalara bıraktık” dedi.

Paylaş