Hüseyin Macit Yusuf’tan Aydın Akkurt’un açıklamasına yanıt

34
Hüseyin Macit Yusuf
reklam alani

Volkan Gazetesi sahibi ve sorumlu Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Macit Yusuf, TAK Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Akkurt’un açıklamasına yanıt verdi.

Volkan Gazetesi sahibi ve sorumlu Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Macit Yusuf, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Akkurt’un açıklamasına yanıt verdi.

Yusuf, “Kovid-19 pandemi sürecinde 21 yıldır yayın hayatında olan gazetemiz Volkan basılı yayınlarına son verme kararı almış ve dijital olarak yayın hayatını sürdürmektedir. Pandemi şartlarında alınan bu karar doğrultusunda Volkan’ın dijital ortamdaki tüm yayın haklarının sahibi ve sorumlusu benim. Diğer aldığımız bir karara göre de gazetemiz Volkan reklam/ilan yayınlamaktan vazgeçmiş dolayısı ile vergisel açıdan herhangi bir gelir beyanı da söz konusu değildir. Gazetenin hazırlanması için gerekli tüm masraflar tarafımdan karşılanmaktadır” dedi.

Volkan Gazetesi’nde hiçbir çalışanın olmadığına da işaret eden Yusuf, “Gazetenin hazırlanması işi bünyemiz dışında bedeli karşılığında yaptırılmaktadır. Dolayısıyla hakkı korunacak hiçbir çalışanımız yoktur” ifadelerini kullandı.

Yusuf, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nden yaklaşık 25 yıldır almakta olduğum basın kartı ile gazetecilik görevimi sürdürmekteyim. Halihazırda T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının tarafıma verdiği basın kartı sahibiyim.

Durum böyle iken tek görevi Kıbrıs Türk halkının sesini dünyaya duyurmak olan TAK’ın Volkan Gazetesi’ne hizmet vermeyi durdurması kabul edilemez. Bu aşamada bu açıklamamızın yeterli olacağını ümit eder, konuyla ilgili daha kapsamlı bilgi aktarmaya gerek kalmayacağını umuyorum. Kıbrıs Türk halkının milli sesi olan Volkan Gazetesi, TAK hizmeti alsın almasın yayınlarını sürdürecektir.”

Paylaş