Eski DPÖ Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu: “Asgari ücret tespit komisyonu işlevini tamamlamıştır…”

20
Eski DPÖ Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu
reklam alani

Eski Müsteşar Muhtaroğlu, maliyenin ve bütçenin de iyi durumda olduğunu söyledi.

Açıklanan oranına itibar edilmediği halde resmi Hayat pahalılığı altında kalan asgari ücret konusunda değerlendirmeler sürüyor…

Eski Devlet Planlama Örgütü (DPÖ) Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu, Ağustos ayında sona erecek olan işveren prim desteğinin devam etmesi gerektiğini, küçük esnaf için ise bu desteğin artırılması gerektiğini söyledi.

Eski Müsteşar Muhtaroğlu, maliyenin ve bütçenin de iyi durumda olduğunu söyledi.

Muhtaroğlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun da işlevini yitirdiğini, yapılacak yasa ile 6 ayda bir HP oranında artışın otomatiğe bağlanması gerektiğini ifade etti.

KTV ekranlarında konu hakkında konuşan Ödül Muhtaroğlu şöyle dedi;

“[..] 8 bin 600’ü bile vermede sıkıntı yaşadığını biliyoruz. Küçük işletmeler biz bu düzeyde ücreti bile vermeyeceğiz belki de personel azaltma yoluna gideceğiz, diyorlar. Bunun da önlenmesinin en önemli araçlarından biri Ağustos ayında sona erecek olan işveren prim desteği katkılarının devamı ve küçük işletmelere de bunun oranının artırılmasıdır. Bu yapıldığı takdirde inanıyorum ki işçi çıkarma yoluna gitmeyecek küçük işletmeler…”

“MALİYENİN GELİRLERİNİN İYİ DURUMDA OLDUĞUNU, BÜTÇENİN ARTIDA OLDUĞUNU DA BİLİYORUZ”

“Ondan sonra Eylül de bir daha asgari ücret tespit komisyonu HP’de aşırı yükseliş olursa revize edebilir. Önemli olan burada devletin kaynak ayırma kapasitesini yaratmasıdır. Maliyeni gelirlerinin iyi durumda olduğunu bütçenin artıda olduğunu da biliyoruz ki Türkiye’den ekonomik protokol gereği kaynak da gelmemişken…

Bütün bu tartışmaların bundan sonra olmaması için yasa değişikliği ile komisyonun görevini tamamladığı yerine kamu çalışanları emekli vs. olduğu gibi 6 ayda bir artış alırsa asgari ücretliler de komisyona gitmeden otomatik artışı sağlanmalıdır.”

Paylaş