Özdemir Berova: “Polis bilgilerini, orman müdürlüğü yetkililerini dinleyeceğiz ve bir rapor ortaya çıkacak”

13
Özdemir Berova
reklam alani

Mecliste ortaya çıkacak raporun esas amacının suçlu bulmak olmadığını ifade eden Özdemir Berova, raporu hazırladıktan sonra meclis başkanlığına komite olarak sunacaklarını, suç unsuru olduğu takdirde meclis başkanlığının raporu savcılığa ileteceğini belirtti…

21 Haziran 2022 tarihinde Mersinlik Bölgesinde çıkan Orman Yangınını araştırmak üzere kurulan Cumhuriyet Meclisi Araştırma Komitesi Başkanı UBP Milletvekili Özdemir Berova, rapor çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Mecliste ortaya çıkacak raporun esas amacının suçlu bulmak olmadığını ifade eden Özdemir Berova, raporu hazırladıktan sonra meclis başkanlığına komite olarak sunacaklarını, suç unsuru olduğu takdirde meclis başkanlığının raporu savcılığa ileteceğini belirtti.

Konu hakkında tv2020’de konuşan Özdemir Berova konu hakkında şöyle dedi;

“Yangın bölgesi enteresan bir yer 5-6 tepenin birbiri içine girdiği oldukça sarp bir bölge bunun ortasında da bir vadi ve düzlük. Bu düzlükte de Kıbrıs Cumhuriyetinden tapulu arazi özel mülkiyet… İfade edilene göre iş aracından çıkan yangının sıçraması söz konusu. Coğrafi açıdan bir noktada durduramıyorsanız da zaten yayılıyor… Rüzgâr ile birlikte de kontrol tamamen kaybedildi.

Günün sonunda çok büyük bir orman alanı yanmıştır. Plantasyon şeklinde olduğu için yeniden kazandırabilecek durumda…

Polis bilgilerini, orman müdürlüğü yetkililerini dinleyeceğiz ve bir rapor ortaya çıkacak. Raporlamaların esas amaçlarından biri konuyla ilgili suçlu bulmak değil yetkin gerçekliği ile ele almak… Raporu hazırladıktan sonra meclis başkanlığına komite olarak sunacağız. Genel kurulda da okunacak. Bununla ilgili suç unsuru durumu varsa meclis başkanı dosyayı savcılığa gönderir. Hukuk sistemimize göre soruşturma mercii polistir. Polis de kendi raporunu hazırlıyordur. Hukuki gereklilik ile savcılık gerek duyarsa gerek duyduğu kişilere dava açabilir…”

Paylaş