Tufan Erhürman: Ülkenin yönetildiğini iddia edecek bir kişi varsa beri gelsin!

9
Tufan Erhürman
reklam alani

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, maaş kesintilerine ilişkin yasa gücünde kararnamenin yürürlükten kaldırılması ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Hangi partiye oy vermiş olursa olsun bu ülkenin ‘iyi falan demiyorum’ yönetildiğini iddia edecek bir kişi varsa beri gelsin!” diye konuştu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hangi partiye oy vermiş olursa olsun bu ülkenin ‘iyi falan demiyorum’ yönetildiğini iddia edecek bir kişi varsa beri gelsin!” ifadelerini kullandı.

Erhürman, Resmi Gazete’den aynı şekilde aktardığını belirterek, maaş kesintilerine ilişkin yasa gücünde kararnamenin bugün yürürlükten kaldırıldığına dikkat çekti.

Tufan Erhürman’ın paylaşımı şu şekilde:

“Daha dört gün önce (aynen Resmi Gazete’den aktarıyorum) “Coronavirüs salgını ile birlikte günümüze kadar gelen sosyal ve ekonomik etkilerin devam etmesi, Rusya-Ukrayna savaşının dünya ekonomisi üzerinde yaşattığı etkilerden ülke ekonomimizin etkilenmesi, … Türk Lirasının değer kaybı nedeniyle ülke ekonomimizde yaşanan olumsuzluklar ve bütçe imkanlarındaki sıkıntılar dikkate alınarak…” çıkarılan maaş kesintilerine ilişkin yasa gücünde kararname bugün yürürlükten kaldırıldı!..

Hem de, önce yüzde 20 kesinti yapılacağı söylenip, sonra gösterilen tepkiden korkularak, alelacele kimilerinden yüzde 20, kimilerinden yüzde 10 kesinti yapılması noktasına gelinmişken. Hem de sendikaların açtığı davada ara emri talebinin görüşülmesinden bir gün önce!”

Paylaş