Nazım Çavuşoğlu, YTB Başkanı Eren ile görüştü: GCE A-Level burs sayıları artırılacak

60
Ankara’da temaslarını sürdüren Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu
reklam alani

Ankara’da temaslarını sürdüren Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, YTB Başkanı Abdullah Eren ile görüştü. Görüşmede, GCE A-Level burs sayılarının artırılmasında görüş birliğine varıldı.

Ankara’da temaslarını sürdüren Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, heyeti ile birlikte Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Başkanlığı’nı (YTB) ziyaret ederek Başkan Abdullah Eren ile görüştü.

Görüşmede, YTB tarafından verilen burs sayılarının artırılması, yüksek lisans ve doktora programlarına burs sağlanması ile ilgili konular ele alınırken, GCE A-Level burs sayılarının artırılması yönünde görüş birliğine varıldı.

Mevcut protokolün güncellenmesiyle birlikte ayrıca yüksek lisans ve doktora programlarına da burs verilmesi hedefleniyor.

Bakan Nazım Çavuşoğlu bu bağlamda yaptığı açıklamada, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Başkanlığı’nın Kıbrıs Türk gençliğine yönelik verdikleri katkıların çok değerli olduğuna vurgu yaparak, verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti.

Protokol üzerinde çalışmalara başlayacaklarını da belirten Çavuşoğlu, “Amacımız, ülkemizdeki akademisyen kadromuzu genişletmek ve kaliteyi artırmaktır.” dedi.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN ANKARA ÜNİVERSİTESİ VE YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET

Temasları doğrultusunda Ankara Üniversitesi ile Yıldırım Beyazit Üniversitesi’ni de ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, yarın ise mevkidaşı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile bir araya gelecek.

Paylaş