CTP Genel Başkanı Erhürman’dan kamu maaşlarındaki kesinti kararına tepki…

13
Tufan Erhürman
reklam alani

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, önceden yetkili bakanların ‘Türk Lirası kullanmak büyük bir şans’ ifadelerini kullandığını, şimdilerde ise kamu maaşlarında kesintilerin ‘Türk Lirasının değer kaybı nedeniyle ülke ekonomimizde yaşanan olumsuzluklar’ gerekçesiyle yapılacağını belirtti.

Hükümetin devlet çalışanları ve emeklilerin maaşlarından yapacağı kesintilerle ilgili hazırladığı yeni kanun hükmünde kararname Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Buna göre kamuda 15-30 bin TL arası maaşlarda yüzde 10; 30 bin TL üzeri olanlardan ise yüzde 20 kesinti yapılacağı duyurulmuştu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, kişisel soyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklama yaptı.

Daha önce yetkili bakanların ‘Türk Lirası kullanmak büyük bir şans’ ifadelerini kullandığını hatırlatan Erhürman, şu açıklamayı yaptı:

“Siz hem, daha bir ay önce, en yetkili bakanlarınızın ağzından ‘Türk Lirası kullanmak büyük bir şans’ diyeceksiniz, hem de çıkardığınız yasa gücünde kararnamenin amaç bölümünde, Türk Lirasının değer kaybı nedeniyle ülke ekonomimizde yaşanan olumsuzluklardan söz ederek, bunu maaş kesintilerinin gerekçesi olarak göstereceksiniz!

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!”

Paylaş