Kutlay Erk: Türkiye’den kablo ile elektrik bekleyenler boşa bekler…

7
Kutlay Erk: Türkiye’den kablo ile elektrik bekleyenler boşa bekler...
reklam alani

CTP eski Kutlay Erk, Türkiye’den kablo ile elektrik konusunda “Bu konu ortaya atıldığında doğanlar şu an üniversiteli oldu. Yıllardır gündemde ama ilerleme yok. Uluslararası durum ve siyaset buna müsait değil” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) eski Genel Sekreteri Kutlay Erk, Türkiye’den kablo ile elektrik konusunda “Bu konu ortaya atıldığında doğanlar şu an üniversiteli oldu. Yıllardır gündemde ama ilerleme yok. Uluslararası durum ve siyaset buna müsait değil” dedi.

Kutlay Erk, bunun ancak uluslararası enterkonnekte sistemine dahil olunacaksa ekonomik anlamda anlamlı olacağını, bunun da Türkiye için risk teşkil ettiğini, sadece Türkiye ile bağlanmanın da ekonomik olmadığını, olmayacağını dile getirdi.

Konu hakkında bir soru karşısında Kutlay Erk, şöyle dedi;

“Bu ilk telaffuz edildiğinde doğan çocuklar bugün o tarihlerden bu yana üniversiteli oldular. Bunca uzun bir konudur bu… Kablo ile elektrik gelecek değildir, mümkün de değildir. Uluslararası elektrik paylaşım sistemi ile enterkonnekte olacaksa bu akla uygundur. Türkiye bu ağdadır. Ona girebileceksek olur. Ama giremiyoruz. KKTC’yi o ağa katmak isterse eğer Türkiye, kendisi de o ağdan çıkma tehlikesi altında kalabilir. Bu mesele var… Yıllardır gündemde ama ilerleme yok. Uluslararasında durum bu.. Uluslararası siyaset buna mani… Sadece Türkiye ile bağlantı da ekonomik akla uygun değil. Bu biliniyor”

Paylaş